Celzouttherapie volgens Dr. Schüßler

Wat is celzouttherapie?

Celzouttherapie is één van de natuurgeneeskundige behandelingen van Rezonans. Eén van de mensen die zich in de negentiende eeuw intensief bezighield met mineralen in het menselijk lichaam was Dr. Wilhelm Heinrich Schüßler. Zijn onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen geneeswijze die werkt met mineraalzouten (celzouten) zoals die in het lichaam aanwezig zijn.

Dr. Schüßler was een homeopathische arts. Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziekten noemen, grondig onderzoeken. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. Schüßler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van de verliezen. Hij ging zelfs verder: "Om schade te voorkomen en om de celzouten direct opneembaar voor de cellen te maken, moeten ze gepotentieerd (verdund) worden".

Over de celzouten:

De celzouten volgens Dr. Schüßler bevatten zodanig verdunde mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen worden. Mineraalzouten, die onverdund gegeven worden, kunnen voor het lichaam een belasting vormen, zoals bijvoorbeeld geconcentreerde calcium-, magnesium- of ijzersupplementen. Als deze te lang worden ingenomen kan dit mogelijk leiden tot ongewenste bijwerkingen, omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken en deze bijvoorbeeld in de vorm van nierstenen afzet. Verdunde mineraalstoffen kan het organisme zonder problemen in de cellen opnemen. De celzouten kunnen door uiterst kleine openingen in de celwand heen. De verdunning maakt het gelijktijdig onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen. Ter vergelijking: in een liter mineraalwater bevindt zich ongeveer 1.000 mg (=1 gram) aan opgeloste mineralen. Als iemand zo een hoeveelheid celzouten volgens Dr. Schüßler wil innemen, dan moet diegene 1 ton (1.000 kg) celzouttabletten in de mond laten oplossen. In het verdunnen ligt ook de werking van de Schüßler-mineralen besloten. Hierdoor kunnen ze direct worden opgenomen in de cel en hoeven deze niet door het proces van de stofwisseling. De aanvulling van de tekorten is het belangrijkste werkingsprincipe. De mineraalzoutmoleculen kunnen, omdat ze in de melksuiker als afzonderlijke moleculen beschikbaar zijn, direct door het organisme opgenomen en gebruikt worden.

Wat kost celzouttherapie?

De prijs voor een consult is € 111,00

© 2024 Rezonans