Natuurgeneeskunde en alternatieve geneeskunde

Genezing is het loslaten of verwijderen van een obstakel of storing die ons afgescheiden heeft gehouden van de perfectie van het Universum.

Algemene informatie over natuurgeneeskunde en alternatieve geneeskunde

Rezonans is een holistisch spiritueel bezinningscentrum waarbij rust, ruimte, ontwikkeling, heling en groeit centraal staan. Het centrum biedt een scala van bijzonder behandelingen, diverse natuurgeneeskundige behandelingen, alternatieve geneeswijzen, workshops en andere activiteiten.
De behandelingen en workshops worden op vaste dagen en tijden gegeven, maar kunnen ook op afspraak worden geboekt. Wil je een meerdaagse behandeling dan kan je overnachten in de bijbehorende Bed & breakfast of  het appartement.

Aanbod van de diverse healingsmethoden

Links vind je een overzicht van de mogelijkheden. Elke behandeling is weer uniek en specifiek.

Maatwerk

Het is ook mogelijk een behandeling speciaal naar wens te boeken waarbij je bepaalde facetten kan uitkiezen of juist kiest voor een behandeling waarbij gebeurt wat er zich op dat moment openbaart, oftewel 'go with the flow'. Ook is het mogelijk vooraf advies te vragen. En heb je speciale wensen... Rezonans verzorgt ook arrangementen en workshops op maat.

Investering

De investering in jezelf bedraagt € 111,00 (ongeveer anderhalf uur).

Ans de Graaf - coach in bewustzijn

Oorsprong
Ik ben opgegroeid op het Brabantse platteland. Na de middelbare school ben ik jarenlang werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Via de HBO Maatschappelijk werk en Creatieve therapie zocht ik naar verdieping en antwoorden in deze voor mij complexe maar ook boeiende wereld. Jarenlang ben ik als vrijwilligster actief geweest in het begeleiden van kindergroepen en reizen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. De ontdekking van de vele uiteenlopende gezinnen, culturen en samenlevingsvormen en de normen waarden en verwachtingen die daaraan verbonden zijn, was voor mij een groot avontuur. Toen mijn broer op 28-jarige leeftijd overleed zag ik nog meer dan hiervoor de betrekkelijkheid van het leven in.

Mijn reizen
Ik besloot te gaan reizen. Elke dag kan de laatste zijn. Het leven is: "NU"! Ik reisde naar Indonesië, Zuid-Amerika, Pakistan, India, Nepal, Tibet, Noord-Amerika en Canada.

Mijn trektocht met mijn rugzakje door Zuid-Amerika vond ik een prachtig avontuur. Er was veel tijd en aandacht voor mezelf, los van alle geconditioneerde patronen en structuren. Tijdens mijn reis was ik op een bepaald moment ontzettend ziek. Het heeft mij tot diep in mijn ziel geraakt dat een oude wijze indianenvrouw mijn doodzieke lichaam met het sap van een boom kon genezen.

Het vrijwilligerswerk met lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen en weeskinderen in het kindertehuis in de sloppenwijken van het Pakistaanse Karachi was voor mij een zeer rijke ervaring. Overleven, armoede, slechte voeding, de sterke contrasten tussen arm en rijk. Intense emoties rondom ziekte en dood en de totaal andere manier van rouwverwerking. Ik heb daar ontdekt hoe gemakkelijk het is om te oordelen vanuit onze Westerse visie en ook andersom.

Ommekeer in Nederland
Ik zal nooit vergeten hoe "arm" ik Nederland vond in de eerste maanden na mijn terugkeer. Ik heb er zeker een jaar over gedaan voordat ik me weer "thuis" voelde in mijn eigen land. Toen in de 90er jaren een dronken man achter op mijn auto reed, kreeg mijn leven een totaal andere wending. Ik werd letterlijk en figuurlijk stil gezet. Mijn plan terug te gaan naar Pakistan kon geen doorgang vinden. Ik raakte in de WAO. Mijn lang gekoesterde kinderwens werd niet beantwoord. Doordat reguliere artsen niet voor al mijn klachten een oplossing hadden ben ik breder gaan kijken. Bij de indianen had ik tenslotte ook ervaren dat ze veel met kruiden konden genezen. Ik kwam hierdoor bij een nieuwe passie en scholingspad terecht.

Mijn eigen bedrijf Rezonans
In 1995 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: bezinningscentrum, groepsaccommodatie en conferentiecentrum. Vanaf die tijd volgde ik intuïtieve, spirituele trainingen en ondernemingscursussen naast elkaar. Voor mij een uitdaging om hier mijn eigen vorm aan te geven en mijn kwaliteiten hierin een plek te kunnen geven. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om verbinding te houden met de verschillende facetten van mijn bedrijf. Van schoonmaak tot gastvrouw, administratie, marketing en wet- en regelgeving. En het steeds opnieuw zoeken naar de juiste koers op dat moment voor mijn bedrijf.

Oasis Flower of Life in Egypte
Na één keer in Egypte te zijn geweest, wist ik dat ook hier een stukje van mijn levenspad lag. De mystiek en de voelbare spiritualiteit zorgden ervoor dat ik vaker in dit land wilde zijn en ook andere mensen de mogelijkheid wilde geven hier 'geheeld' te worden. Toen ik Mahmoud ontmoette kreeg deze wens handen en voeten en hebben wij hier een tweede (t)huis gerealiseerd in Hurghada. Door de reizen en consulten die wij verzorgden konden wij anderen begeleiden bij hun zoektocht naar HEELHEID, wat wij met veel liefde en aandacht hebben gedaan.

© 2023 Rezonans