Speksteen vormen

Houw je natuur in beeld.

Wat is een workshop speksteen?

Beeldhouwen met speksteen is een manier van uitdrukken om iets van jezelf te verbeelden. Het is een fijne vorm van beeldhouwen: het verband tussen denken, voelen en handelen. Evenwicht tussen je hoofd, je hart en je handen. Een prachtige manier om in contact te komen met je creatieve kant en te zien wat je schept uit je bewustzijn of onderbewustzijn. De workshop is te volgen als creatieve bezigheid, maar ook als onderdeel van creatieve therapie.

Wat doe je tijdens een workshop speksteen vormen?

Je hebt een stuk speksteen ... relatief zacht ... Je raspt, je vijlt, je polijst en langzaam vormt zich iets. Een vorm, abstract of figuratief, je laat het ontstaan door "weg te halen". Binnen 1 dag(deel) kan je door het fijne materiaal al een prachtig beeld maken.

Wanneer is deze workshop?

Data: op afspraak.

Wat kost deze workshop?

Genoemde prijzen gelden per persoon bij deelname vanaf 4 personen. De workshops zijn uiteraard ook individueel te volgen. De prijs per persoon ligt dan iets hoger.

  • € 40,00 dagdeel inclusief koffie, thee en materialen

  • € 85,00 hele dag inclusief koffie, thee en materialen exclusief lunch

  • € 111,00 hele dag inclusief koffie, thee, gebak en biologische lunch

 

Wat anderen zeggen...

"Bij Ans / Rezonans verblijven is voor mij een feest van rust, openbaringen en energie! Een plek waar de rust in de grond zit en waar de omgeving uitnodigt tot verstilling en genieten van wat de natuur te bieden heeft.

Tijdens mijn verblijf  heeft ze mij in een aantal meditatieve sessies (regressie?) begeleid door fases van mijn leven en herinneringen die mij nog altijd dwars zaten. Het openen van mijn chakra’s heeft mij op dat moment doen ervaren dat er nog verdriet en schuld in mij aanwezig was. Ook de oorzaak van het patroon wat onder mijn doen en laten ligt, werd aangekaart. Met behulp van de technieken die Ans gebruikt zijn deze zichtbaar en voelbaar geworden waarna ik ze ook een andere plek heb mogen geven en heb mogen loslaten. In de vijf dagen - en vier sessies - ben ik door het zware gevoel van spijt en schuld heengegaan naar lichtheid, blijheid en een grotere vertrouwdheid met wie ik ben en wat ik te doen heb.

In deze vijf dagen ben ik ook aan de slag gegaan met speksteen. Tijdens mijn eerste verblijf had ik hier al mee gewerkt en de rustgevende werking ervan ondervonden. Nu wilde ik dat opnieuw gebruiken omdat ik slechts een week had om bij te komen voordat ik weer aan de slag moest.

Wat het werken met speksteen zo meditatief maakt, is dat je leert te dealen met wat is en te reageren op de mogelijkheden die zich voordoen in plaats van je druk te maken over de onmogelijkheden.

Het vijlen, voelen, kijken en weer vijlen bracht me ook veel plezier. Plezier in het doen, het volgen van mijn gevoel zonder een vastomlijnd resultaat voor ogen. Behalve dat ik dit beeldje op mijn laatste dag wel af wilde hebben. De gedachte dat ik erop kon vertrouwen dat als het de bedoeling was dat ik dit af zou krijgen, dat dan ook zou lukken en als het niet de bedoeling was dat er zich dan vanzelf oplossingen zouden aandienen, hielpen me om me in alle rust aan het vijlen, schuren en polijsten te wijden. En met de concentratie en rust, ondanks ettelijke onderbrekingen, groeide mijn blijheid en tevredenheid voor datgene wat onder mijn handen, in mijn hart en in mijn hoofd ontstond.

Hoe simpel kan het zijn om los te laten en los te komen.
Hoe goed heeft me dit gedaan om tot diepe rust te komen.
Hoezeer ben ik gevoed met blijheid, tevredenheid en nieuwe energie!

Ik kan je met hart en ziel een verblijf bij Ans aanraden!" Brigitte van Beek

© 2023 Rezonans