Biologische voeding

Logisch toch?

Gezondheid is iets wat bij Rezonans centraal staat. Daarom heeft Rezonans bewust voor biologische voeding gekozen. Uiteraard heeft biologische vele voordelen:

 1. Biologische voeding smaakt lekkerder.
  Omdat biologische gewassen en dieren de tijd krijgen om te groeien en volwassen te worden in eigen tempo, is de smaak van biologische voeding voller.
 2. Meer vitaminen en meer mineralen.
  De groenten en fruit bevatten minder resten van bestrijdingsmiddelen en minder nitraat. Daarom is biologische voeding voedzamer en gezonder.
 3. Geur, kleur en smaak.
  Er worden geen synthetische conserverings-, smaak- en geurstoffen toegevoegd. Hiervan komen steeds meer aanwijzingen dat deze de oorzaak van allergieën en gedragsproblemen kunnen veroorzaken. Puur natuur is beter!
 4. Geen gentechnologie.
  De biologische landbouw wil blijven uitgaan van natuurlijke processen en wil samenwerken met de natuur in plaats van deze te veranderen door genetische manipulatie. Tevens zijn er nog steeds vragen over de veiligheid en beheersbaarheid van deze techniek.
 5. Planten met natuurlijke weerstand.
  Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt bij het telen van de biologische groenten en fruit. Er worden andere maatregelen getroffen om de gewassen gezond te houden zoals sterke plantenrassen, vruchtwisseling, uitsluitend dierlijke bemesting en onkruid wieden.
 6. Biologische dieren hebben het beter.
  Bij de biologische boeren staat het welzijn van het dier centraal. Maatregelen om het welzijn van de dieren te verbeteren zijn o.a. kleinere hoeveelheden dieren, meer ruimte voor de dieren, frisse lucht en meer licht in de stallen, vers stro in de stallen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de aard van het beestje.
 7. Een eerlijke prijs.
  Voor de biologische boer een eerlijk inkomen. Hetzelfde voor de biologische boer in derde wereld landen, waar een eerlijk inkomen ook meehelpt aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld de kinderen.
 8. Goed voor de natuur.
  Er wordt geen kunstmest gebruikt en al de dierlijke mest wordt in de kringloop gebruikt. Er is dus geen mestoverschot. Met als gevolg minder belasting voor de natuur.
 9. Een mooier landschap.
  Denk aan de koeien in het landschap. Meer kleurvariaties in de bloemen die op de biologische akkers en weilanden groeien.
 10. Beter voor de maatschappij.
  Minder vervuiling van water, dus minder zuiveringskosten. Door natuurlijke mest neemt biologische grond beter regenwater op, met als gevolg minder afwatering en overstromingen. Minder kans op massale uitbraak van dierziektes zoals BSE.

Bron: EKO-gids, Biologica

 

© 2023 Rezonans