Terug naar het overzicht

Moment van bewust zijn

Verrezen is uit het eigen zijn

mijn zelf om zich te vinden

als wereldopenbaring

in tijd- en ruimtekrachten;

De wereld toont mij overal

als goddelijk oerbeeld

het ware beeld van mijn zelf.

Rudolf Steiner, Hemelvaart weekspreuk

In deze bijzondere periode tussen Hemelvaart en Pinksteren kunnen we een verdieping van onze aardse en spirituele kanten de ruimte geven. Tijdens Hemelvaart reist de ziel van de Aarde naar de Hemel, naar zijn of haar goddelijke bewustzijn. Tijdens Pinksteren daalt de heilige Geest af naar het aardse niveau. Beide bewegingen vormen een complete cyclus van eenwording van onze spirituele en de aardse essentie. Zo komen we dieper in contact met de eenheid die we in ons dragen en zijn. Er ontstaat meer bewust zijn van onze aardse en spirituele kanten.

In de periode van Hemelvaart staat het bij elkaar brengen van het absolute (Hemelse) en het relatieve (Aardse) in het licht en kan er een nieuw niveau van bewustzijn ontstaan. Dit geeft ons mogelijkheden, bijvoorbeeld om angsten los te laten rondom verlies of loslaten. Als we in wezen één zijn, kunnen we immers niets verliezen…

Loslaten van angsten als persoonlijke Hemelvaart

Angsten zijn vaak illusies die er voor kunnen zorgen dat we niet volledig in de stroom van het leven staan of het contact met onze innerlijke hogere bewustzijn ervaren. Angsten verstoren de stroom van liefde in ons hart en daarmee ook in wat we uitstralen en ontvangen.

Door je hart te openen en onvoorwaardelijke liefde steeds meer toe te laten, ook naar onze angsten, gaan we onze eigen hogere wijsheid steeds bewuster leven. Met als gevolg meer rust, verbinding met je hart en een groter gevoel van verbondenheid met je omgeving.

Volgens het christelijke geloof ging Jezus terug naar de hemel om te zitten aan de rechterhand van God de Vader, om zodoende te pleiten voor de gelovigen en mee te regeren. In deze interpretatie van de Bijbel maakte Jezus' hemelvaart de weg vrij voor de uitstorting van de Heilige Geest - hetgeen herdacht wordt op Pinksteren.

Bezinnen en dauwtrappen

Hemelvaart kun je als een krachtig moment van persoonlijke groei zien en natuurlijk ook als een moment om te genieten en de natuur in te trekken.

Dauwtrappen wordt ook wel in verband gebracht met de processie die vroeger op Hemelvaartsmorgen plaatsvond. Deze herinnerde aan de tocht van Jezus naar de Olijfberg. In de negentiende eeuw trokken Amsterdammers in alle vroegte de stad uit om buiten te bivakkeren onder het genot van koek, rozijnen, krakelingen, vijgen en een ‘cruycxken goed nats’. Er werd gedanst en gezongen. Het was wel de bedoeling om negen uur weer in de stad terug te zijn om de mis bij te wonen.

Pas later werd het de gewoonte om het als een plechtige ontmoeting met de natuur te zien en daarbij vooral te zwijgen. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. Dauwtrappen is tegenwoordig nog in verschillende varianten bekend, maar waarschijnlijk lopen er nog maar weinig mensen blootsvoets door het gras.

Kom je dauwtrappen in de Achterhoek?

Bij Rezonans op het erf kun je heerlijk tot jezelf komen. Lekker met je voeten door het gras lopen? Wat mijmeren en bezinnen? Last minute een weekend Achterhoek?

Je bent van harte welkom! Bel of mail: 0575 431 171 of info@rezonans.nl  

Verder op de agenda van Rezonans

Informatie middag Egyptereizen op Zondag 24 mei, 14.00 uur

Deze middag is een gezellige middag waar je informatie krijgt over de bijzondere reizen die vanuit het project Oasis Flower Of Life door Ans en Mahmoud mogelijk gemaakt worden. Laat je inspireren, kom met je vragen over mogelijkheden en wensen. Over de verschillende reizen kun op de site alvast lezen: www.oasis-floweroflife.com

Laat je even weten dat je komt?

Mail: info@rezonans.nl

Retraite in Egypte – Juni – juli  2015

Ben je op zoek naar een unieke en inspirerende reis? Is het tijd voor je om te bezinnen en genieten? Om aandacht te geven aan wat voor jou nu echt belangrijk is? Tijdens deze 8-daagse retraitereis staan de vijf elementen aarde, water, lucht, vuur en ether centraal.

De natuurelementen symboliseren de holistische visie van centrum Oase Flower of Life en zorgen voor gezondheid, ontspanning, verdieping, creativiteit en heling. Geniet van de rust en de ruimte die de elementen bieden om vervolgens met nieuwe energie en inspiratie naar huis te gaan.

Lees hier verder over deze reis en hoe je kunt boeken: http://oasis-floweroflife.com/reizen/8-daagse-retraitereis/

Ga mee op reis, je leest de mogelijkheden op www.oasis-floweroflife.com of kunt een bericht achter laten zodat je gebeld wordt en op een persoonlijke manier kunt kijken welke reis het beste bij jou past. info@rezonans.nl

Wil je er echt even tussenuit om op te laden in de Achterhoek?

Bij Rezonans kun je op een heerlijke plek midden in de natuur tot rust komen, je even terug trekken en opladen. Meer lezen? www.rezonans.nl/retraite-achterhoek.php

In de agenda lees je actuele informatie over o.a. workshops en arrangementen. En... er is nog meer, daarover lees je verder op www.rezonans.nl/agenda.php

© 2019 Rezonans

Development: W3Company