Terug naar het overzicht

Blog | Loslaten wat je beperkt

Ons leven staat in het teken van voortdurende verandering. Zonder het proces van loslaten kan er geen innerlijke groei, ontwikkeling, vernieuwing en verbetering zijn. Loslaten betekent afscheid nemen van dingen en situaties die je beperken. Het betekent openstaan voor het nieuwe.

 

Ruimte voor verandering

Verbindingen leggen en vast kunnen houden zijn natuurlijk net zo belangrijk in je leven. Maar te lang vasthouden aan iets dat je beperkt veroorzaakt conflicten in jezelf en om je heen. Op tijd loslaten werkt bevrijdend. Het creëert ruimte voor de nodige verandering.

Loslaten is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Aandacht voor waar je naar toe wilt werken is nodig. Misschien wil je tijdsdruk, gebrek aan zelfvertrouwen, gepieker of je verleden loslaten. Misschien handhaaf je ingesleten gewoonte patronen die je jezelf lang geleden hebt aangeleerd. Dat gedrag was vroeger misschien nuttig maar nu zit het je behoorlijk in de weg. Je houdt vast aan iets uit angst voor het onbekende. Soms heb je daardoor niet in de gaten dat iets niet meer bij je hoort.

Allereerst is het dan nodig om te leren zien wat je beperkt.

Inzicht in de oorzaken van je neiging tot vasthouden, geeft je inzicht in jezelf, het versterkt je zelfvertrouwen en motiveert je om te werken aan verandering. Je gaat kijken wat je kunt doen om verder te komen. Aarzel niet om een beroep te doen op iemand die je kan helpen. Iemand die met een frisse blik naar jou, je problemen, je kwaliteiten en je uitdagingen kan kijken. Dat kan een waardevolle bijdrage zijn. Soms zijn drastische stappen echt nodig. Maar in veel situaties werkt dat averechts omdat je weerstand dan op volle toeren begint te draaien. Je gaat je zelf tegenwerken. Beetje voor beetje loslaten is makkelijker. Door elke dag kleine stappen te zetten kom je heel ver.

Wat heb je onlangs los moeten laten? Was het een verwachting over jezelf of over een situatie? Hoe ben je in het verleden omgegaan met verandering?

Kijk eens naar de keren dat je je intuïtieve wijsheid aansprak in lastige situaties. Wat deed je concreet, wat dacht en voelde je en met welke kwaliteiten en keuzes zorgde je voor positieve verandering? Hoe kan je dit toepassen op je huidige situatie?

Als je loslaat wanneer dat nodig is, heb je je handen vrij. Je krijgt helderheid en ruimte. Hoe laat jij los in je dagelijks leven?

 

Je bent welkom voor een massage, voetenbad, creatieve workshop, spiritueel consult of heerlijke retraite...

Op de website vind je informatie over de mogelijkheden. Ik werk altijd op maat, dus vraag me gerust en overleg, laat je wensen weten. Je kunt me mailen of bellen op: info@rezonans.nl | 06 5125 7921

 

Wil je er op uit en de natuur in?

In combinatie met lekker genieten op ons erf? Er zijn tal van mogelijkheden, daarover lees je meer op de site. Maar ook kunnen we iets naar jouw wens samenstellen. Laat het gerust weten!

Hier vind je meer informatie: www.rezonans.nl/arrangementen.php

 

Trefwoorden: loslaten, openstaan, ontwikkeling

© 2019 Rezonans

Development: W3Company