Terug naar het overzicht

Blog | Gelukkig zijn, of hoe creeer je je eigen geluk

Hoe komt het toch dat sommige mensen zo gelukkig zijn, in hun carriere, hun relatie, hun leven? Nou om de waarheid te zeggen, geluk kiest niemand perse uit. Het zijn de mensen zelf die het geluk grijpen! Je hebt de kracht en de macht om dat te doen!

 

Hier zijn 7 veranderingen in je gedachtenstroom en je leven die je kunt toepassen om meer geluk te verwerven. En denk eraan, jij bent degene die bepaalt, het is jouw leven!

  1. Doe wat je wilt. Besef dat je het vaak zelf bent die ervoor zorgt dat je niet doet wat je wilt. Wil je dansen? Dans dan! Wil je naar een feestje? Ga dan! Laat jezelf niet stoppen door gedachten van zorgen, hoe zal men over mij denken of ik heb andere verantwoordelijkheden. Natuurlijk zul je als volwassene soms het een voor het andere moeten laten gaan, maar dat betekent niet dat het andere niet of nooit meer kan. Door het gewoon te doen dwing je je eigen geluk af omdat je je gelukkiger voelt. Geen verwijten later, geniet van het moment!

  2. Neem risico’s. Je hoeft echt niet meteen te gaan bungee jumpen, maar kijk eens naar je angsten. Wat houdt jou tegen, wat doet jou terug kruipen in je schulp? Welke waarde hang jij daaraan, want de waarde ervan bepaalt het risico wat je neemt. En zeker gaat het wel eens mis en zal je gekwetst worden of een terugval krijgen, maar je hebt het geprobeerd. Leren is je bezeren. Wil je terugkijken op je leven en zeggen, ik ben trots op wat ik heb gedaan? Doe het dan en stap over de grens.

  3. Omgeef je met doel gerichte mensen. Deze mensen weten wat ze willen, gaan er ook helemaal voor. Deze mensen kunnen jou inspireren en je op een hoger plan tillen. Leer van ze en voel hun energie! Uiteindelijk zal dit je helpen je eigen doelen helderder te krijgen en er naar te streven.

  4. Laat anderen je niet beïnvloeden en kleineren. Vat het niet persoonlijk op. Als anderen je benaderen met een negatieve houding, ga er dan van uit dat het over hunzelf gaat en niet over jou. Als je plaats maakt voor andermans onzekerheid en beperkingen belast je jezelf en doe je jezelf uiteindelijk tekort. Hou vast aan je eigen goedheid en doe wat je wilt.

  5. Geef niet op. Als je begint met iets groots, met iets wat jou passie heeft, is het zonde om op te geven als het misschien wat moeilijker is. Je weet niet wat je laat liggen. Door teleurstellingen raken we vaak de focus kwijt en zullen we misschien kansen missen. Dus hou focus, concentreer je op het door jou gestelde doel en ga door!

  6. Vertel mensen waar je mee bezig bent. Geen angst voor afwijzing of het stelen van jou idee. Als je de juiste mensen om je heen hebt verzameld zullen ze met je meedenken, je helpen of zelf hun netwerk aanspreken. Dus wees niet bang en doe het. Pak je kansen, deel je liefde en je zult nog versteld staan wat je kan overkomen.

  7. Leef met je hart. Leg je hart in wat je doet, wie je bent en hoe je met mensen omgaat. Wat je geeft krijg je terug dus doe het oprecht en met liefde. Vergeef mensen, help ze als je kunt en sta open voor contact.

Dit zijn 7 stappen die je laten zien hoe je eigen geluk kunt maken. Pas ze toe en wij horen graag hoe het je afgaat!

 

 

Stilteweekenden bij Rezonans

In november en december is er weer tijd voor stilte met de Stilteweekenden. Je kunt je hier al voor inschrijven. Ook staat er een moeder-dochter weekend aan te komen waarbij je welkom bent.

Reacties van mensen die je voorgingen

“Een heerlijke plek is het hier met Ans als hoedster. Ik kon er loslaten en rust vinden. En.....in mijn kracht komen. Veel energieker en met vertrouwen huiswaarts. Innerlijk groeien en genieten kan hier samengaan. Een rondje door het veld en bos met Ayla. Genieten van het heerlijke eten van Ans in de zon aan de rand van het veld. De bloeiende perenboom en 5 dagen zon en de warmte van Ans maakt het onvergetelijk. Dankjewel, ik kom zeker nog eens terug, Marian”

“Het weekend bij Ans op de hoeve was vol! Vol met energie, contact, humor, inzicht, dichtbij jezelf komen, natuur, warmte, lekker eten.... Wat een mooie persoonlijke belevenis. Dankjewel Ans voor je inspiratie en je zijn. Tot de volgende keer maar weer! Yolanda”Ook jij met jouw persoonlijke wens bent van harte welkom bij Rezonans!

Op de plek van Rezonans midden in de natuur van de Achterhoek is er alle ruimte om je hart op te halen, tot rust te komen, je te laten verwennen en je energie op te laden.

Kijk maar eens op de website. Er staan mogelijkheden op voor een korte of langere retraite, 1 daagse momenten met heerlijke massages of bijzondere healing. De lunch of het diner staat voor je klaar nadat je een wandeling hebt gemaakt, kortom alles is aanwezig om weer echt helemaal tot jezelf te komen.

Meld je alvast aan of neem contact op om te horen wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Meer informatie of persoonlijk contact over jouw wensen kan natuurlijk altijd. Mail of bel even: info@rezonans.nl of 0575 43 11 71. Het is ook mogelijk bij Rezonans te verblijven voor een aaneengesloten coachingstraject in het bijbehorende Bed & Breakfast of appartement. Verwennerij!

 

Niet alleen voor jezelf maar ook voor je werk als bedrijfs-uitje of arrangement kun je bij Rezonans prima terecht. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. Leuk om met je collega’s eens wat creatiefs te doen!

 

 

Trefwoorden: ontspannen, natuur, rust, stilte, opladen, geluk

© 2019 Rezonans

Development: W3Company