Terug naar het overzicht

Blog | Ontladen van opgehoopte spanning en frustratie

Hooggevoelige mensen zijn vaak net een spons; ze absorberen de energie van anderen en hun omgeving. Fijn! Anderen gaan zich vaak beter voelen wanneer jij in de buurt bent. De ander blij, jij blij… Of toch niet helemaal…? Herken jij dit?

 

Het mooie is dat je als een soort stofzuiger de energie van de omgeving opruimt. Het lastige is dat jij er mee rond blijft lopen als je niet goed genoeg voor jezelf zorgt. Omdat dit opnemen van de sfeer zo vanzelf gaat, sta je er vaak niet bij stil dat het gebeurt; hierdoor sta je er ook onvoldoende bij stil om je energie weer in balans te brengen: te ontladen.

Dit ontladen zou je als hooggevoelig mens het beste tot je dagelijkse routine kunnen maken, net als je tanden poetsen.

Je kunt de ander of je omgeving niet veranderen en je kunt niet zeggen dat de energie dus moet veranderen. Het enige dat jij kunt doen, is bepalen hoe je er zelf mee omgaat; jij staat aan het stuur en bepaalt hoe je er mee omgaat. Dat is soms eenvoudiger gezegd dan gedaan… Want, het is nu eenmaal zo dat je wel al die energie voelt en tot je neemt.

Wat helpt is je realiseren dat er maar 1 iemand is die een ander kan veranderen. Dat is de ander zelf. Je kunt 1, 2 of 3 keer je visie of inzicht delen, meer kun je niet doen. Wat je wel kunt doen is bepalen hoe de energie van de ander of je omgeving jou beïnvloedt. Dat is een persoonlijke ontwikkelingsweg. In mijn ogen kun je daar het beste niet mee in gevecht gaan, maar accepteren dat je bent zoals je bent. Door deze acceptatie kun je ook beter voor jezelf gaan zorgen. Je kunt je balans beter op orde houden – dat is goed voor jezelf zorgen.

 

Hoe kun je ontladen?

Er zijn verschillende manieren die je eenvoudig kunt doen. Zoals:

  • Je handen/polsen onder stromend water houden en je voorstellen dat alle energie die niet van jou is en zware energie uit je handen de goot in stroomt.

  • Onder de douche staan en alle indrukken weg laten spoelen het putje in

  • Als je onderweg bent en je staat bijvoorbeeld even ergens te wachten: stel je voor dat je voeten een hele sterke connectie met de aarde onder je hebben – via je voetzolen kun je alle ongezonde energie weg laten stromen naar het hart van de aarde. Daar wordt het getransformeerd tot zuivere energie.

  • Wanneer je bij iemand bent geweest die een voor jou zware energie bij zich had, zeg dan bewust gedag wanneer jullie afscheid nemen. Door dit ook op energetisch niveau te doen, zeg je ook op die laag gedag en laat je de energie bij de ander.

  • Als je ergens de deur uitloopt, kun je je ook voorstellen dat je bij het naar buiten lopen, de energie van je af laat glijden en weer met je eigen vitaliteit verbonden bent.

 

Wat zijn jouw ervaringen?

 

 

 

Trefwoorden: hooggevoelig, energie, persoonlijke ontwikkeling

© 2019 Rezonans

Development: W3Company