Terug naar het overzicht

Blog | Ruimte voor je innerlijke waarheid

In deze overgangstijd van buiten naar binnen, van warmte naar kou en van licht naar donker kun je nieuwe ingevingen of levendige dromen hebben. Het is een mooie tijd voor inzicht en waarheid, om verborgen schatten uit je onderbewuste naar boven te halen. Onderzoek je onderbewuste en laat jouw innerlijke waarheid spreken. 

Sommige mensen hebben een grote roeping die ze volgen en die bepaalt hoe ze hun leven inrichten, maar een levensdoel hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Je maakt je werk bijvoorbeeld zinvol door na te denken over de vraag waar je het voor jou echt om gaat. Hoe help je anderen hiermee, wat is jouw bijdrage aan een groter geheel? Het gevoel van ‘zin in het bestaan’ zit misschien wel in de eenvoudige dingen.

Wat heb je in huis om meer structuur te geven aan een nieuw inzicht of een droom? Voel welke constructieve actie je wenst te ondernemen. Wat is jouw talent, en hoe kun je het inzetten om anderen te helpen, of om de wereld beter of mooier te maken?

Hoe vaak sta jij even bewust stil bij de groei die je hebt doorgemaakt? Je bent misschien wel een gezegend mens wanneer je hier regelmatig bij stil staat! Is het jou wat minder gelukt de laatste tijd? Dan is dit een heel goede periode om daar ruimte voor te maken. Veeg je agenda leeg, ga de natuur in, pak een vel papier, ofwel... doe wat bij jou past om tijd en ruimte te maken voor jezelf en te reflecteren op de afgelopen tijd.

Waar stond je een paar maanden terug? Waarin ben je gegroeid? Wat is er veranderd? Naar wens, of zijn er dingen ontstaan waar je minder blij mee bent? Wat leer je hiervan?

Uit welke comfortzones ben je gegroeid? Wat is goed om los te laten of heb je al losgelaten?

Heb je de laatste tijd ervaren dat het tijd was oude patronen los te laten in je dagelijkse leven?

Wat zorgt ervoor dat jij de kracht van je lichaam en energie kunt vergroten? Het is goed om weer eens even stil te staan bij welke activiteiten jou ondersteunen om lekker in balans te zijn. Misschien meditatie, wandelen, creatief zijn, sporten... We zijn zo vaak bezig met ons hoofd, lekker bezig zijn met je fysieke lijf is ook heel verrijkend voor je balans. Dat weten we natuurlijk wel, het is behoorlijk cliché. Maar toch... soms kan het niet vaak genoeg gezegd worden! Zeker als we door een pittige tijd gaan. Er is energetisch ook zoveel gaande, onze lijven hebben dat ook maar allemaal te integreren. Fysiek actief zijn is dan heel helpend. Lekker aards je bewustzijn laten groeien, gewoon vanzelf door te ontspannen. Lekker toch?

Wanneer we zorgen voor een balans in ons hele lichamelijke systeem, integreren we alle ontwikkelingen die zich via ons bewustzijn aandienen. Denk aan houding, adem, fitness, eten, voeding en intentie...

* Dagelijkse oefening is essentieel om je energielichaam helder te houden, dat op zijn beurt je fysieke lichaam voedt. Voel je en beweeg je elke dag en hoe lang? Elke dag lekker bewegen zou heel mooi zijn.

* Focus op je ademhaling (vooral de uitademing) is essentieel voor het loslaten van oude energie die in je cellen is opgeslagen.

* Als je minder eet en licht eet, kunt je je energieniveaus en vermogen om met spirit en de kosmos te communiceren enorm vergroten.

* Stretching van je spieren en ledematen opent de energiestroom in je lichaam en voedt je chakra's. Als je energie lichaam stroomt via een soepel lijf, ben je een betere geleider voor de energie-upgrades die worden veroorzaakt door hoge intensiteit kosmische gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld eclipses.

Het heelal is zo onmetelijk groot, en wij zijn zo nietig. Het vervult je met ontzag, je ervaart iets groots dat je niet kunt bevatten. Dat gevoel van ontzag kun je soms ook krijgen door te luisteren naar muziek, of te wandelen door een oud bos. Het gaat om het gevoel dat er meer is dan de alledaagse werkelijkheid en dat je op de een of andere manier verbonden bent met iets groots, waardoor je betekenis en zinvolheid kunt ervaren.Kom tot jezelf bij Rezonans!

Je bent heel erg welkom om op het erf van Rezonans tot jezelf te komen. Op jouw manier. Er is ruimte voor rust, verstilling, wandelen in de natuur en weer terug komen terwijl de lunch of het diner voor je klaar staat. Misschien zelfs nog met een heerlijke massage? Of laat je naar binnen brengen met een creatieve workshop. In overleg is er vanalles mogelijk!

 

Kijk op de website voor meer informatie over:

Een korte retraite: www.rezonans.nl/retraite-tot-vijf-dagen.php

Workshops: www.rezonans.nl/workshops.php

Arrangementen: www.rezonans.nl/arrangementen.php

Logeren: www.rezonans.nl/vakantie-achterhoek.php

 

Trefwoorden: roeping, levensdoel, groei, ontwikkeling

© 2019 Rezonans

Development: W3Company