Terug naar het overzicht

Blog Eropuit rondom Rezonans

De Achterhoek en Veluwe staan bol van de evenementen, tentoonstellingen en bijzondere bezienswaardigheden. Maar behalve evenementen bezoeken wemelt het in de Achterhoek ook van leuke attracties en volop fiets- en wandelmogelijkheden.

Er is zoveel te beleven in de Achterhoek en Veluwe!

 

Kastelen in de Achterhoek
Wie ‘Achterhoek’ zegt, zegt Kastelen. Verspreid in het landschap liggen tientallen buitenverblijven van de oud-Gelderse Adel. Sommige oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, andere als chiquere woonstee in de 17e en 18e eeuw.

http://www.achterhoek.nl/zien-doen/kastelen/#!list/50385/nl/1/10/na/na/std/na/na/0;0,0;0,0;0/all/

 

De Achterhoek is vele kastelen rijk. Meestal bezitten deze kastelen indrukwekkende landgoederen, die vaak in handen van de familie zijn. Naast de kasteelgronden zijn ook bij boerenhoeves of zelfs in verschillende historische stadskernen prachtige tuinen ontstaan. Andere tuinen zijn weer gevormd door tuinliefhebbers zelf. Kortom: keuze genoeg!

www.achterhoek.nl/zien-doen/tuinen/#!list/50384/nl/1/10/na/na/std/na/na/0;0,0;0,0;0/all/

 

Wandelen en Fietsen

Ook zijn er verschillende routes om te volgen, de Staringroute, de kastelenroute, of gewoon de pedalen rond en u zit via prachtige binnenwegen in een half uur in de stad Zutphen of Lochem op het terras.

www.almen-info.nl/cms/nl/content/wandel-en-fietsroutes

 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

www.hogeveluwe.nl

 

Paleis Het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen.

www.paleishetloo.nl

 

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Het dierenpark ligt aan de rand van Apeldoorn, midden in de natuur op de Veluwe.

www.apenheul.nlActuele informatie vind je ook op de websites van:

www.vvvhartjeachterhoek.nl en op www.visitveluwe.nl

 

Na een uitstapje ben je natuurlijk weer van harte welkom op het erf van Rezonans waar de koffie voor je klaar staat. Met de voetjes omhoog? Ook dat kan, geniet van een lekker voetenbad of laat je nog even heerlijk masseren.

 

Jezelf laten verwennen met een lekkere lunch of diner? Ook dat kan..

 

Ook kun je lekker lunchen of dineren. Heerlijk ontspannen, alles staat voor je klaar!

En het is ook nog eerlijke voeding: logisch biologisch...

Wel even bespreken wat je wensen zijn, dan zorgen wij dat het lekkers voor je klaar staat. Mail of bel: info@rezonans.nl | 06 5125 7921

 

Trefwoorden: Uitstapjes Achterhoek, kastelen, wandelen, fietsen, lunch, diner, massage, hoge veluwe

© 2019 Rezonans

Development: W3Company