Terug naar het overzicht

De Ankh, ‘The Key of Life’

Levenskracht met het oersymbool van de Ankh, maak gebruik van oude wijsheid voor levenskracht.

Het Ankh symbool is een oerteken, en staat voor Eeuwig Leven en is verbonden met levenskracht, licht, warmte en bescherming.

Dit oerteken heeft zijn oorsprong in Egyptische, Lemurische en Atlantische tijden. Magiërs en wijzen gebruikten het symbool, het stond vak in tempels afgebeeld.

Een Ankh is een instrument dat in de tijd van de farao’s al therapeutisch werd gebruikt door de farao’s en de hoge priesters. Zo werd er een verbinding gemaakt tussen het lichaam en geest.

Egyptische Goden droegen de Ankh als teken van onsterfelijkheid en sleutel van eeuwig geluk en leven. Wanneer een Godheid de Ankh aanreikte aan een farao, stond het symbool voor het schenken van levensenergie. Ook is op meerdere afbeeldingen te zien dat de Ankh onder de neus werd gehouden, omdat de energie met de adem werd meegegeven.  

Wat is de bijzondere kracht ervan

De energie van dit oersymbool is te interpreteren als levensadem of goddelijke vonk, die het leven mogelijk maakt en levenskracht brengt. De Ankh is een samengesteld teken, een expressie van leven gevende kwaliteiten van water en lucht, mannelijk en vrouwelijk, de dualiteit in de steeds voortgaande schepping van de natuur.

Zo kan de Ankh zorgen voor een herstel van je energiebalans, blokkades transformeren, je bewustzijn doen groeien, je beschermen en je persoonlijke energie versterken.

Het dragen van een Ankh kan je steunen om evenwichtig te blijven. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet in balans bent, er een disharmonie is, je meer levenskracht kunt gebruiken, dan laat de Ankh dit naar boven komen zodat de balans hersteld kan worden. Wat zich in de schaduw begaf, wordt licht en er ontstaat eenheid. Het is ook een anker naar eenheid. Eenheid met het Zelf, eenheid van het mannelijk en vrouwelijk principe, eenheid met Al Wat Is, eenheid als kosmisch wezen.

In je eigen ervaringen met een Ankh kunnen belangrijke lessen naar voren komen, als een ontdekkingstocht door je persoonlijke landschap van je persoonlijkheid. Zeker wanneer het je lukt om mentale rust te creëren zodat de kracht van dit oersymbool je in je hart kan raken, kunnen de vibraties van de Ankh optimaal door je heen werken. De Ankh kan je helpen een diep contact met jezelf te maken en op een diepe laag meer harmonie te openen.

Er zijn prachtige Ankh symbolen gemaakt die je bijvoorbeeld bij je kunt dragen. In de webshop van Oasis Flower of Life kun je een symbool van levenskracht kiezen dat jou aanspreekt. Je vindt zie hier: Ankh oersymbolen

Zelf ervaren

Ben je toe aan bezinning en verdieping in je leven of is het tijd om je aandacht naar binnen te richten om je drijfveren te onderzoeken, je weer te verbinden met je levenskracht? Wil je op ontdekkingstocht en de kracht van oersymbolen ervaren?

Workshop Ancient healing

Jezelf verwennen op een mooie plek in de natuur. Je pure vrouw zijn Isis, Hathor, Sehmet kwaliteit ervaren. Een verwendag helemaal voor jezelf, samen met andere vrouwen het vrouw-zijn vieren en delen. Samen ZIJN! De bijzondere sfeer van het oude Egypte ervaren. Ontspannen en aandacht geven aan lichaam ziel en geest.Maak je reservering hier!

Wil je er echt even tussenuit om op te laden?

Bij Rezonans kun je op een heerlijke plek midden in de natuur tot rust komen, je even terug trekken en opladen. Meer lezen? www.rezonans.nl/retraite-achterhoek.php

In de agenda lees je actuele informatie over o.a. workshops en arrangementen. En... er is nog meer, daarover lees je verder op www.rezonans.nl/agenda.php

© 2018 Rezonans

Development: W3Company