Terug naar het overzicht

Blog | De kracht van stilte voor jezelf

Even er echt tussenuit, wie wil dat nou niet? Een korte retraite is goed voor een mens. Maar wordt je ook al onrustig van het idee dat je op retraite gaat? Want je moet dan ineens van alles regelen, gedoe: vrij nemen op je werk, oppas regelen, lopende zaken even op pauze zetten. Alleen al van het idee kun je dan weer moe worden!

Nou, goed nieuws voor je: een retraite kan ook gewoon dicht bij huis en hoeft ook niet meteen weken te duren. Het is de kunst om misschien wel gewoon gedurende je dagelijkse leven retraitemomenten in te bouwen. Op die momenten kun je even heel bewust afstand nemen van de drukte om je heen. Maak ruimte om even ‘stil te vallen’, om je bewust te worden van de stilte in jezelf. Al is het maar voor een paar momenten.

Een paar tips voor thuis:
Neem een kwartier voor jezelf: telefoon uit, ‘ik ben er even niet’ tegen je omgeving zeggen en een rustig plekje zoeken. Maak dat niet te ingewikkeld, er is altijd wel een rustig plekje te vinden. Zet een timer op 10 minuten, zodat je ook echt even niet op de tijd hoeft te letten.

Sluit je ogen, wordt je bewust van je ademhaling die door je lichaam beweegt. Zonder er iets aan te veranderen. Luister naar het geluid van je ademhaling. Wordt je bewust hoe je lijf aanvoelt: waar in je lijf zit spanning? waar in je lijf zit ontspanning? Ook hier: alles is goed, je hoeft nergens iets aan te veranderen. Adem vervolgens 10 x diep in en uit, maar toch ook ontspannen. Stel je voor dat je op elke uitademing loslaat wat je niet meer nodig hebt. Je hoeft er niet over na te denken wat dat is, gewoon je intentie is prima. Doe dit eventjes, voor je gevoel een paar minuten. Daarna ga je weer op een natuurlijke manier ademen en sta je weer bewust stil bij hoe je adem door je lichaam beweegt. Luister naar de geluiden in je omgeving. Doe je ogen weer open.

Vind je het toch fijn om er even helemaal uit te gaan?

Dichtbij, in de mooie Achterhoek, kun je bewust tijd voor jezelf maken, los van het alledaagse. Een retraite stilte weekend speciaal voor jou. Jezelf verwennen op een unieke plek in de natuur. Genieten!

Ik nodig je uit om uit je hoofd te komen en je hart te openen.

Je kunt je laven aan de rust en ontspanning bij Rezonans en gewoon ‘nietsen’, het erf af wandelen voor een boswandeling, een goed boek lezen of genieten van een fijne massage. 

Ultiem ontspannen bij boerderij Rezonans

Ontsnap aan het jachtige leven van alledag en kom even helemaal tot jezelf. Ontdek hoe creatief je bent. Schilder je innerlijke landschap.Luister naar de prachtige klanken van de vogeltjes of de stilte van de natuur. Jij kiest waar je op dit moment behoefte aan hebt. Voel je welkom en keer met nieuwe energie en inspiratie weer huiswaarts. 

In de natuurlijke sfeer van Rezonans heb je gelegenheid om tijd te maken voor jezelf...

Tijd... om dingen even op een rijtje te zetten

Tijd... om even te fietsen of te wandelen in deze bosrijke omgeving

Tijd... om creatief te zijn, je hart te volgen

Tijd... om te mediteren in de stiltetuin

Tijd... om je te laten verwennen met een biologische maaltijd

Tijd... voor een heerlijke massage, verdiepend gesprek of healing.

Kortom, neem tijd, maak ruimte , even los van je dagelijkse patronen en krijg toegang tot je eigen wijsheid en keer met frisse nieuwe energie en inspiratie weer huiswaarts.

Heb je vragen? Bel gerust!

Ik verheug me op je komst...

met warme groet, Ans

Mooi nieuwe bijzonderheden in de webshop van Oasis Flower of Life

Houd de webshop in de gaten! Nieuwe authentieke Egyptische kado's kun je er binnenkort vinden. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking in Egypte waar de spullen gemaakt worden.

Rezonans is initiatiefnemer van dit geheel. Kijk maar eens op de site: www.floweroflifewebshop.nl 

Reacties van mensen die je voorgingen

“Ik kan er heel kort over zijn: zodra je op het erf van Rezonans bent komt er een vleug van rust over je heen. Heerlijk. De stilte valt over je heen. Perfect om even tot mezelf te komen... Bas”

“Ik wist totaal niet wat ik van mijn verblijf op Rezonans moest verwachten. Ik was mezelf nogal kwijt en had behoefte aan rust, meditatie en zelfreflectie. Bij toeval kwam ik op de site van Rezonans en dat sprak me enorm aan. Volgens mij bestaat toeval niet, want het was ook echt niet voor niets. Ik zou 1 week blijven, het werden er 2, maar die waren ook heel erg de moeite waard. Ik heb heel veel inzichten en kennis gekregen die ik in mijn dagelijks leven moet gaan integreren. Dankzij jouw fantastische begeleiding en consulten zijn dit voor mij 2 onvergetelijke en zeer waardevolle weken geweest. Heel veel dank hiervoor en heb veel bewondering voor je werk en hoe je het vorm geeft. Veel succes en heel veel liefs, Anita” 

Meer informatie of persoonlijk contact over jouw wensen kan natuurlijk altijd. Mail of bel even: info@rezonans.nl of 0575 43 11 71. Het is ook mogelijk bij Rezonans te verblijven voor een aaneengesloten coachingstraject in het bijbehorende Bed & Breakfast of appartement. Verwennerij!

Kom de stilte proeven en adem de ruimte van de natuur in. Gun jezelf echt even de tijd voor het beste van jou...

 

Trefwoorden: stilte, rust, retraite

© 2019 Rezonans

Development: W3Company