Terug naar het overzicht

Blog | Persoonlijke APK

Persoonlijke ontwikkeling kan zo zwaar of licht gemaakt worden als je wilt. Meestal denken mensen aan het opruimen en verwerken van oude trauma’s, emotionele ballast en lichamelijke klachten. Dit kan zeker goed zijn, maar als je wacht met het opruimen van ballast totdat je er daadwerkelijk last van krijgt ben je eigenlijk een beetje te laat.

 

Als je er een gewoonte van maakt om regelmatig tijd en energie aan jezelf te besteden kun je een hoop narigheid voorkomen. Een persoonlijke APK is meer een soort wellness-traktatie waarin jij, al dan niet met wat hulp van een coach, tijd en aandacht besteedt aan jeZelf.

 

Signalen die aangeven dat het tijd voor een persoonlijke APK wordt:

 

  • Vermoeidheid

  • Stress

  • Onrustig slapen of onrustige dromen

  • Een vaag gevoel van onbehagen (zo van: er zou iets anders moeten maar je weet niet wat)

  • Regelmatige lichamelijke pijn die kortdurend is, maar wel regelmatig terugkeert

(zoals buikpijn, hoofdpijn en spierpijn)

  • Kleine ongelukjes en/of onhandigheid

  • Waarschuwende gedachten wegdrukken of goedpraten

  • Lusteloosheid of verveling

 

Herken je er iets in? Deze ongemakken kunnen erop duiden dat je misschien bezig bent te hard van stapel te lopen. Hoog tijd om eens pas op de plaats te maken, terug bij jezelf te komen en weer even na te gaan of je nog wel de juiste richting uitloopt.

 

Het is belangrijk dat je het ervaart als een kado voor jezelf. Doe iets waar je van geniet, waar je een nieuwe hobby van kunt maken of waarmee je jezelf verwent. Iets ontspannends, plezierig, creatiefs of een mentale uitdaging waarmee je je vaste gedachtepatronen even doorbreekt en je ruimte geeft tot vernieuwende inzichten. Al is het alleen maar een prettige onderbreking van de verplichtingen van het alledaagse drukke leven.

 

Wat doe jij om dicht bij jezelf te blijven?
Stilteweekenden bij Rezonans

In november en december is er weer tijd voor stilte met de Stilteweekenden. Je kunt je hier al voor inschrijven. Ook staat er een moeder-dochter weekend aan te komen waarbij je welkom bent.

 

Reacties van mensen die je voorgingen

 

“Een heerlijke plek is het hier met Ans als hoedster. Ik kon er loslaten en rust vinden. En.....in mijn kracht komen. Veel energieker en met vertrouwen huiswaarts. Innerlijk groeien en genieten kan hier samengaan. Een rondje door het veld en bos met Ayla. Genieten van het heerlijke eten van Ans in de zon aan de rand van het veld. De bloeiende perenboom en 5 dagen zon en de warmte van Ans maakt het onvergetelijk. Dankjewel, ik kom zeker nog eens terug, Marian”

 

“Het weekend bij Ans op de hoeve was vol! Vol met energie, contact, humor, inzicht, dichtbij jezelf komen, natuur, warmte, lekker eten.... Wat een mooie persoonlijke belevenis. Dankjewel Ans voor je inspiratie en je zijn. Tot de volgende keer maar weer! Yolanda”Ook jij met jouw persoonlijke wens bent van harte welkom bij Rezonans!

Op de plek van Rezonans midden in de natuur van de Achterhoek is er alle ruimte om je hart op te halen, tot rust te komen, je te laten verwennen en je energie op te laden.

 

Kijk maar eens op de website. Er staan mogelijkheden op voor een korte of langere retraite, 1 daagse momenten met heerlijke massages of bijzondere healing. De lunch of het diner staat voor je klaar nadat je een wandeling hebt gemaakt, kortom alles is aanwezig om weer echt helemaal tot jezelf te komen.

 

Meld je alvast aan of neem contact op om te horen wat de mogelijkheden voor jou zijn.

 

Meer informatie of persoonlijk contact over jouw wensen kan natuurlijk altijd. Mail of bel even: info@rezonans.nl of 0575 43 11 71. Het is ook mogelijk bij Rezonans te verblijven voor een aaneengesloten coachingstraject in het bijbehorende Bed & Breakfast of appartement. Verwennerij!

 

Niet alleen voor jezelf maar ook voor je werk als bedrijfs-uitje of arrangement kun je bij Rezonans prima terecht. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. Leuk om met je collega’s eens wat creatiefs te doen!

Trefwoorden: ontspannen, natuur, rust, stilte, opladen

© 2019 Rezonans

Development: W3Company