Terug naar het overzicht

Blog | Stilte: de pitstop voor jouw balans

Zo nu en dan hebben we stilte nodig, om contact te houden met onszelf. Om weer even vrij te zijn van alle indrukken die de hele dag aanwezig zijn en stil te staan bij onszelf. Hoe gaat het met je? Ben je nog bezig met de dingen waar je mee bezig wilt zijn? Hoe is het met je lijf, heb je genoeg ontspanning?

Stilte geeft de ruimte, rust en vrede om stil te staan bij de wezenlijke vragen en zaken in je dagelijkse leven. Door stilte zo nu en dan ruimte te geven stap je uit de waan van de dag. Ook stap je even uit de waan van je gedachten, emoties en handelingen.

 

Tijd maken voor stilte is als een soort pitstop: even weer bijtanken, alles bijstellen en goed afstemmen. Die tijd hebben we allemaal nodig. We doen ervaringen, beleven van alles, het is goed om momenten van reflectie te hebben en te kiezen voor wat je echt belangrijk vindt. Overbodige zaken kun je achter je laten en verfrist kun je weer verder.

 

Waar vind je stilte?

We leven in een tijd waar alles de hele dag door gaat. Alles is mogelijk, 24 uur per dag 7 dagen per week. Alle informatie staat ons dag en nacht ter beschikking, we kunnen 24 uur per dag door gaan. Overal is verkeer, zijn er mobiele telefoons, is er muziek, zijn er impulsen en prikkels. We ontvangen heel veel indrukken van de wereld om ons heen. Maar hoe zit het met de indrukken van jouw binnenwereld?

 

Stilte is er altijd, is overal, is voor iedereen beschikbaar...

En toch ervaren we er zo weinig van! Waar vind je nog stilte in onze maatschappij? Wie behoefte heeft aan stilte, rust en bezinning, moet moeite doen om dit in het dagelijkse leven ruimte te geven. Een verblijf op een ‘stilteplek’ kan natuurlijk heel fijn zijn. Een plek met rust, weinig drukte en indrukken, waar contact maken met stilte eenvoudiger is dan in je dagelijkse leven.

 

Het mooie is dat als je tijd maakt om je weer echt te verbinden met de stilte in jezelf, dit later makkelijker weer op te roepen is in de waan van je dagelijkse leven.

 

Vind jij het ook lastig om stilte en rust te vinden? Is het druk in je hoofd door alle bezigheden? Verlang je naar rust, stilte, even helemaal niets... Zoek dan een fijne plek op met stilte en natuur om weer tot jezelf te komen. Maak tijd om het bos in te gaan of boek een paar dagen voor jezelf op een rustplek.

Waarom stilte zo belangrijk is:

 • om weer in balans te komen

 • om weer contact te maken met jezelf

 • om weer vanuit je kracht je keuzes te maken

 • om ontspanning in je hoofd en lijf te brengen

 • om te luisteren naar je innerlijke wereld

 • om je te verbinden met wat je werkelijk wilt

 • om weer op te laden

 • om je niet mee te laten slepen door de waan van de dag

 • om de verbinding met je levenskracht weer bewust te ervaren

 • om te ontdekken wie je werkelijk bent

 • om rust weer mee te kunnen nemen in je dagelijkse leven

 

Genoeg redenen om tijd voor stilte te maken vind je ook niet? Gun je zelf meer momenten van stilte. Maak de keuze en doe het, maak tijd voor jezelf en even niets.

 

 

Stilteweekenden bij Rezonans

 

Neem contact op om een Stilteweekend te bespreken. Dit kan het hele jaar door, in overleg bepalen wat een ideaal moment voor je is.

 

Reacties van mensen die je voorgingen:

 

“Een lang weekend bij Rezonans heb ik als heel aangenaam en rustgevend ervaren heb. Dat is te danken aan de verstilde ligging van de mooie boerderij, de sfeervolle inrichting, en de hartelijke verzorging door gastvrouw Ans. Ze maakte heerlijke maaltijden klaar, had en nam tijd voor goede gesprekken en de healing die ze me op mijn verzoek gaf was zeer effectief. Kortom, een plek om nog eens naar terug te gaan. Diana”

 

“Een heerlijk weekend uitgerust bij Rezonans: lekker gewandeld in het Grote Veld, Gefietst in de omgeving. Geluierd en gemediteerd in de prachtige tuin vol edelstenen. Ans, bedankt voor je zorg en gastvrijheid. Lieve groet, Erica”Ook jij met jouw persoonlijke wens bent van harte welkom bij Rezonans!

Op de plek van Rezonans midden in de natuur van de Achterhoek is er alle ruimte om je hart op te halen, tot rust te komen, je te laten verwennen en je energie op te laden.

 

Kijk maar eens op de website. Er staan mogelijkheden op voor een korte of langere retraite, 1 daagse momenten met heerlijke massages of bijzondere healing. De lunch of het diner staat voor je klaar nadat je een wandeling hebt gemaakt, kortom alles is aanwezig om weer echt helemaal tot jezelf te komen.

 

Meld je alvast aan of neem contact op om te horen wat de mogelijkheden voor jou zijn.

 

Meer informatie of persoonlijk contact over jouw wensen kan natuurlijk altijd. Mail of bel even: info@rezonans.nl of 0575 43 11 71. Het is ook mogelijk bij Rezonans te verblijven voor een aaneengesloten coachingstraject in het bijbehorende Bed & Breakfast of appartement. Verwennerij!

 

Niet alleen voor jezelf maar ook voor je werk als bedrijfs-uitje of arrangement kun je bij Rezonans prima terecht. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. Leuk om met je collega’s eens wat creatiefs te doen!

 

Trefwoorden: ontspannen, natuur, wandelen, rust, stilte, contact

© 2019 Rezonans

Development: W3Company