Terug naar het overzicht

Blog | De Flower of Life in ons allemaal

De Flower of Life is een gemeenschappelijk symbool van vele spirituele en religieuze leerstellingen over de hele wereld. Het is een van de oudste heilige symbolen. Het is een geometrische vorm die is opgebouwd uit meerdere overlappende cirkels van dezelfde grootte. Er is een enorme hoeveelheid informatie en kennis die kan worden opgedaan met het begrijpen van de Flower of Life. Het wordt beschouwd als de heilige geometrie die oude religieuze waarde bevat en te vatten is geeft de fundamentele vormen van ruimte en tijd.

 

De oudste afbeelding van de bloem van het leven die de mens is de tempel van Osiris in Abydos, Egypte. Veel afbeeldingen worden ook gevonden binnen veel oude culturen in veel verschillende landen, waaronder: Israël, Turkije, Ierland en op nog veel meer plaatsen bijvoorbeeld zelfs in de Verboden Stad in Beijing.

 

Wat is de betekenis van de Flower of Life als heilige geometrie?

Bepaalde nummers hebben vanuit oude tijden een symbolische betekenis gehad in het dagelijkse leven. Vormen zoals driehoeken, zeshoeken en achthoeken worden beschouwd als een fysieke manifestatie van een getal. Hierdoor worden deze getallen gezien met een hogere vibrationele waarde vanwege het gegeven dat ze zichtbaar zijn in een vorm.

 

Leonardo da Vinci was zeer geïnteresseerd in de Flower of Life en bestudeerde zijn vorm en wiskundige eigenschappen. Hij was ook geïnteresseerd in de manier waarop de Flower of Life aansloot op de fysieke werkelijkheid en bewustzijn. Leonardo tekende de Flower of Life  en stond bekend om het gebruik van de Gulden Snede van Pi in zijn kunst.  Ook wel bekend als de Fibonacci spiraal die afgeleid is van het Flower of Life patroon. De reeks getallen die hier bij hoort: 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34... is samengesteld nummer is samengesteld door het optellen van de 2 vorige nummers. Dit is bijzonder want deze wiskundige vergelijking komt terug in alle levende wezens  en zelfs in ons Melkweg stelsel.

 

De code van de Flower of Life bevat eigenlijk alle wijsheid van het universum. Op precies dezelfde wijze zoals onze genetische code besloten ligt binnen ons eigen DNA. Daarom is de Flower of Life de blauwdruk van de creatie.

De Flower of Life herbergt de kennis van alle geometrische vormen die er bestaan en bevat alle informatie over de harmonische samenhang. Van muziek, licht, geluid, groeipatronen van planten mensen en dieren. De bewegingen van de planeten en de evolutie van alle sterren en sterrenstelsels volgen dit eenvoudige patroon en wordt als zeer heilig beschouwd. In de oude tijd bestudeerden de ingewijden de patronen die binnen in de Flower of Life symbool zitten. Het is aan ons of we deze oeroude wijsheid en kennis willen gebruiken of niet. De wijsheid die de Flower of Life bezit hebben wij allemaal. Stel jezelf open om die wijsheid weer toe te laten!

 

Workshop Flower of Life

Tijdens een workshop met de Flower of Life kun je zelf op creatieve wijze de kracht van dit oeroude symbool ontdekken. Meer daarover lees je hier: www.rezonans.nl/flower-of-life.php

Maak kennis met de authentieke kracht in Egypte

De Flower of Life symbolen zijn nog steeds te bewonderen op diverse krachtplekken in Egypte. Er zijn diverse mogelijkheden om tijdens een bijzondere reis naar Egypte deze plekken te bezoeken, weg van de toeristische drukte. Op www.oasis-floweroflife.com kun je daarover meer lezen.

Dichter bij huis...

Ben je toe aan bezinning en verdieping in je leven of is het tijd om je aandacht naar binnen te richten om je drijfveren te onderzoeken? Heb je wat te vieren? Kom, gun jezelf het beste van jezelf. Neem de tijd, want... ruimte voor rust is uiteindelijk heel efficiënt.

“Heerlijk genoten van een meditatieweekend in Rezonans. Een huiselijke plek waar je je snel thuisvoelt. Ans is een warme gastvrouw met een open, aandachtige mind naar mensen. Je voelt snel dat je er kunt doen waar je voor komt van bezinning, ontspanning, ontmoeting, reflextie, ontwikkeling tot genieten van de prachtige omgeving. A place to be!” - Elles

Ga op retraite in de Achterhoek

Retraite- en spiritueel centrum Rezonans in de bosrijke Achterhoek biedt je de gelegenheid om je terug te trekken in de rust en de ruimte van het Achterhoekse platteland voor een persoonlijke retraite. Meer lezen? www.rezonans.nl/retraite-achterhoek.php

In de agenda lees je actuele informatie over o.a. workshops en arrangementen. En... er is nog meer, daarover lees je verder op www.rezonans.nl/agenda.php

 

 

Wat kun je de komende tijd verwachten bij Rezonans?

Rezonans heeft daarom weer mooie activiteiten voor je in petto. Er staan moeder-dochter weekend aan te komen. Ook is er tijd voor stilte, in november en december kun je je inschrijven voor Stilteweekenden.

 

Meld je alvast aan of neem contact op om te horen wat de mogelijkheden voor jou zijn.Ook jij met jouw persoonlijke wens bent van harte welkom bij Rezonans!

 

Meer informatie of persoonlijk contact over jouw wensen kan natuurlijk altijd. Mail of bel even: info@rezonans.nl of 0575 43 11 71. Het is ook mogelijk bij Rezonans te verblijven voor een aaneengesloten coachingstraject in het bijbehorende Bed & Breakfast of appartement. Verwennerij!

 

Niet alleen voor jezelf maar ook voor je werk als bedrijfs-uitje of arrangement kun je bij Rezonans prima terecht. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. Leuk om met je collega’s eens wat creatiefs te doen!

 

Trefwoorden: heilige geometrie, creatie, blauwdruk

© 2019 Rezonans

Development: W3Company