Terug naar het overzicht

Blog | In je element!

Alles heeft altijd een energetische kant (vuur), een stoffelijk aspect (aarde), een rationeel invalshoek (lucht) en een spirituele kant (water).

Het element vuur kenmerkt zich door passie, enthousiasme, gedrevenheid, intuïtie, moed, levenslust, wilskracht en de power om anderen enthousiast te maken. Bijna letterlijk kun je zeggen iemand met veel vuur-element in zijn aard, een aanstekelijke energie hebben. Ze zijn initiatiefrijk en leven graag vol passie en overgave. In de natuur geeft vuur ons warmte, brengt het licht en is transformerend door het ‘verterende vuur’. Voor je bewustzijnsgroei kun je symbolisch oude ballast aan het vuur overgeven.

Water en vuur... een heel bekende uitspraak. Wat en vuur geven stoom! Stoom hoort uiteraard bij het element lucht. Maar eerst meer over het element water.

Het element water is vloeiend, kent geen hoeken maar bochten en meandert door de natuur en door het dagelijkse leven. Als je veel water in je persoonlijke element hebt, ben je een meegaand en invoelend type. Met een groot inlevingsvermogen, verzorgende en betrokken aard. Water vind altijd een weg, maar als het stil gaat staan begint het te ruiken. Het is dus goed voor dit element om in beweging te blijven. Met veel water in je karakter houd je er waarschijnlijk ook van om in beweging en sociaal te zijn. Het aanvoelen van stemming en sfeer is een grote kwaliteit, alsook verbeeldingskracht en mededogen. In een rustige stabiele omgeving kan water het prettigste stromen. Zoals op de vastigheid van aarde waarover water kan meanderen.

Aarde geeft rust, is stabiel en ordelijk. Dit element heeft ook alles met materie te maken, met vorm en het tastbare. Dat maakt dit element heel concreet. De aarde is om op te bouwen, geeft een fundament en voedt ons. Wanneer je heel druk bent, geeft aarde altijd meteen een stuk rust zoals in het bos zo voelbaar is en zichtbaar in de wortels van bomen die doortastend hun weg blijven gaan. Mensen met veel aarde-element hebben deze eigenschappen ook; ze zijn vaak rotsen in de branding. Vraag ze niet om de meest geniaal geïnspireerde ideeën; ze worden liever geïnspireerd om het dan heel praktisch vorm te kunnen geven.

Het is prachtig om te zien hoe in onze hele schepping alle elementen water, vuur, aarde en lucht een met elkaar samenwerkend spel zijn. Hoe het ene niet zonder het andere kan, hoe ze elkaar aanvullen en completeren. De lucht die met haar termiek de vlok van een paardenbloem ver doet reizen, als informatie die verspreid wordt. Dat is typisch een kenmerk van het element lucht: informatie delen, verbanden zien en vanaf een afstand te beschouwen met een grote vrijheid. Lucht-mensen herkennen deze eigenschappen ongetwijfeld.

Net als in de natuur, zijn al deze elementen ook in onszelf vertegenwoordigd. We zijn immers een stuk natuur! Elk element is in ons aanwezig, met de een meer op de voorgrond dan de ander.

 

Vind je het leuk om te ontdekken hoe de elementen in jou werken? Via deze link kun je ontdekken welke gedragsstijl bij jou past.

https://www.springest.nl/persoonlijke-effectiviteit/persoonlijke-groei/persoonlijkheidstest

 

Rezonans geeft je graag de ruimte om in je element te zijn!

De herfst staat voor de deur, tijd om jezelf lekker te verwennen. Het bladerdek van de bodem veranderd in een rijk kleurenpalet om vervolgens neer te dwarrelen. We gaan weer een periode in van natuurlijke inkeer.

Rezonans heeft daarom weer mooie activiteiten voor je in petto. Wat kun je de komende tijd verwachten bij Rezonans? Er staan moeder-dochter weekend aan te komen. Ook is er tijd voor stilte, in november en december kun je je inschrijven voor Stilteweekenden.

Meld je alvast aan of neem contact op om te horen wat de mogelijkheden voor jou zijn.

 

“Heerlijk genoten van een paar dagen in Rezonans. Lekker rustig, een prachtige locatie en mooie naruur. Ans speelt in op wat er is en daarom heb ik heerlijk genoten met het maken van een collage. Ik ben weer met innerlijke rust en nieuwe inzichten naar huis kunnen gaan.. Dankjewel, Ans”

 

Ook jij met jouw persoonlijke wens bent van harte welkom bij Rezonans!

Meer informatie of persoonlijk contact over jouw wensen kan natuurlijk altijd. Mail of bel even: info@rezonans.nl of 0575 43 11 71. Het is ook mogelijk bij Rezonans te verblijven voor een aaneengesloten coachingstraject in het bijbehorende Bed & Breakfast of appartement. Verwennerij!

Niet alleen voor jezelf maar ook voor je werk als bedrijfs-uitje of arrangement kun je bij Rezonans prima terecht. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. Leuk om met je collega’s eens wat creatiefs te doen!

 

Trefwoorden: elementen, vuur, water, aarde, lucht, persoonlijkheid, natuur, balans, kwaliteit

© 2019 Rezonans

Development: W3Company