Terug naar het overzicht

Blog | Het beste van jezelf in de waan van de dag

Tijd maken voor je persoonlijke ontwikkeling. Vaak hoor ik dat mensen dit een grote luxe vinden. Het dagelijks leven vraagt immers al genoeg van je en in deze tijd mag je blij zijn als het redt bijvoorbeeld in je werk. Dus, waarom zou je tijd en geld spenderen aan je persoonlijke ontwikkeling?  Onze maatschappij is volop in beweging en dat brengt onzekerheden met zich mee. Je zou zeggen alle reden om dus juist niet te gaan sleutelen aan je zekerheden.

Toch... met al deze elementen is het juist zo waardevol om jezelf te ontwikkelen. Het geeft je juist meer stevigheid in jezelf en hoe je in het dagelijkse leven staat. Dat kan al heel eenvoudig doeltreffend zijn. Bijvoorbeeld, als je hooggevoelig bent, kunnen een paar sessies die je helpen om echt goed te gronden een wereld van verschil voor je betekenen en je een diepe innerlijke rust en verankering geven.

Jezelf beter leren kennen vergroot je inzicht in hoe je optimaal functioneert, hoe jouw ‘handleiding’ ook alweer werkt en dus ook hoe je met meer gemak door de dagelijkse zaken zowel thuis als op de werkvloer kunt laveren. Dat levert je veel meer energie en focus op!

Een aantal pluspunten van bewust werken aan je persoonlijke ontwikkeling:

  • Leren hoe je meer in balans en tot rust kunt komen

  • Meer plezier, minder stress

  • Jouw kwaliteiten en talent helder in beeld, zodat je deze beter in kunt zetten

  • Meer in je kracht staan

  • Balans tussen denken, voelen, doen waardoor je ook nog eens beter kunt communiceren en je grenzen en wensen beter in beeld hebt

  • Wil je iets verder gaan? Je spirituele en meer intuïtieve kant verder ontwikkelen

  • Hoe denk je? Over jezelf, anderen, het leven? Zijn je gedachtegangen helpend bij het leven dat je graag wilt leiden?

 

Heb jij helder wat je drive is?

Je drive, dat is je motor, waarom je doet wat je doet. Het geeft mij altijd veel energie wanneer ik daar weer even bewust bij stilsta. Door dat te doen, zet je een lijn uit die helpt bij het maken van keuzes die voorbij komen. Het wordt dan heel eenvoudig om te weten wat wel of niet past bij jouw drive. Alles wordt er een stuk gemakkelijker van. Oké, eerlijk is eerlijk, soms vraagt het ook van je om echt je mannetje of vrouwtje te staan.

Wat is jouw drive? Wat geeft jou energie, waar krijg jij energie van? Tijd maken voor je persoonlijke ontwikkeling is een prachtige manier om te onderzoeken waar jouw specifieke kracht ligt. Om te kijken wat authentiek is in jouw keuzes en waar je misschien net iets teveel aan de verwachtingen van je omgeving bent gaan voldoen. Om te onderzoeken hoe je emoties en gedrag in balans is en waar je nog beter voor je zelf kunt zorgen. Want dat is eigenlijk de bottom-line van persoonlijke ontwikkeling: het is een pure manier van zelfzorg die je duurzaam welzijn brengt in de waan van de dag...

 

Hoe kun je aan de slag?

Er zijn verschillende methodes om met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Bij Rezonans kun je met deze manieren aan de slag: spirituele coaching, creatieve coaching, natuurcoaching, mental coaching, life coaching, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, levensvragen, holistisch coaching.

 

Meer informatie of persoonlijk contact over jouw wensen kan natuurlijk altijd. Mail of bel even: info@rezonans.nl of 0575 43 11 71. Het is ook mogelijk bij Rezonans te verblijven voor een aaneengesloten coachingstraject in het bijbehorende Bed & Breakfast of appartement. Verwennerij!



Rezonans ondersteunt jou graag in je ontwikkeling. Je bent welkom voor een paar dagen rust, een retraite, een dagje luieren... Net waar je behoefte aan hebt. Er zijn verschillende consulten of massages die je kunt boeken. Je kunt meegenieten van een heerlijke lunch en zelfs blijven slapen in de B&B. Alles is prima!

 

Wil je er echt even tussenuit om op te laden in de Achterhoek?

Bij Rezonans kun je op een heerlijke plek midden in de natuur tot rust komen, je even terug trekken en opladen. Meer lezen? www.rezonans.nl/retraite-achterhoek.php

 

In de agenda lees je actuele informatie over o.a. workshops en arrangementen. En... er is nog meer, daarover lees je verder op www.rezonans.nl/agenda.php



Maak tijd voor jezelf en ga op retraite in Egypte

Ons Centrum Oasis Flower of Life heeft als missie om mensen in hun gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons centrum in Hurghada is een plek waar je van harte welkom bent om je te bezinnen, uit te rusten van alle hectiek en tot jezelf te komen.

Je leest de mogelijkheden op www.oasis-floweroflife.com of kunt een bericht achter laten zodat je gebeld wordt en op een persoonlijke manier kunt kijken welke reis het beste bij jou past. info@rezonans.nl

 

Trefwoorden: zelfzorg, persoonlijke ontwikkeling, therapie, groei

© 2024 Rezonans