Terug naar het overzicht

Eeuwenoude wijsheid in de Flower of Life

flower of life workshop 21 april a.s. 

De Flower of Life, is meer dan een mooie benaming. Het is een symbool en kent draagt eeuwenoude universele wijsheid in zich.   

Het symbool werd op vele plaatsen gevonden, zoals in Hindoe-tempels in Inda. In Griekenland, China, Israël, Japan en Egypte is het te vinden in tempels en andere heilige plekken. Zo ook in de piramide van Abydos in Egypte. De Flower of Life is over de gehele wereld in gebruik en wordt in alle grote religies teruggevonden en verspreid over de wereld. Ook is het symbool terug te vinden in de Tree of Life uit de Kabbala.

De levensbloem bestaat uit 19 cirkels met daar omheen 2 grote cirkels. Door de cirkels allemaal naar buiten toe uit te breiden, ontstaat een ruimtelijk figuur die de 8 cellen van het menselijk embryo weerspiegelt.

Je zult begrijpen dat in de loop der tijd er spirituele diepere betekenissen aan het symbool toegekend zijn. Oude beschavingen wisten toegang te krijgen tot de verborgen wijsheid in dit geometrische patroon. De code zou aanwijzingen bevatten voor hoogontwikkelde rassen om door tijd en ruimte te kunnen reizen.

Blauwdruk

Het patroon van de Flower of Life bevat het blauwdruk van de schepping en kan gezien worden als fundamentele geometrische vorm van tijd en ruimte, alsook de expressie van eenheid van alle creatie. Ofwel, dit symbool bevat alle wijsheid van het universum, zoals het ook in onze genetische code besloten zit in ons DNA.

Alle afgeleiden van licht, geluid en muziek zijn aanwezig in de geometrische structuur van de code. Deze is als een holografisch patroon zichtbaar in de vorm van zowel atomen als sterrenstelsels. Wonderlijk vind je niet? Het is zonder meer de moeite waard om deze blauwdruk van de Flower of Life eens nader te onderzoeken voor jezelf, want het kent vele diepere lagen. Een patroon van de code zou zich ontwikkeld hebben vanuit de ‘Grote Leegte’, waarmee waarschijnlijk de ‘Big Bang’ bedoeld wordt.

Meer bekendheid

Drunvalo Melchizedek heeft meer bekendheid gegeven aan het patroon van de Flower of Life. Tijdens zijn spirituele pad, ontwikkelde hij een manier om bewuster met het symbool te werken en de code voor je ontwikkeling in te zetten; om meer eenheidsbewustzijn in je leven en werk te brengen. Ook op heel praktische manier kan de uitstraling van het symbool zijn werk doen, door bijvoorbeeld je drinkwater mee op te laden. Er zou een helende werking van de heilige geometrie uitgaan. De kracht is dan ook op meerdere manieren te benutten: voor je water, plekken in huis of op het werk, neutraliseren van straling, nieuwe balans in jezelf.

Creativiteit

Wanneer je creatief bezig bent, gebruik je een ander deel van je hersenen. Een deel dat open minded is en niet alles volgens de logica wil verklaren. Dit is een perfecte ‘state of mind’ om jezelf open te stellen voor de kracht van symboliek, zoals die van de Flower of Life. Waarom zou je geen gebruik maken van een symbool dat al eeuwenlang als zo krachtig ingezet wordt? Een mooie manier om met de code bezig te zijn, is bijvoorbeeld door hem zelf na te maken. Terwijl je daarmee bezig bent, ben je meteen bezig met balans in jezelf, tussen mannelijk en vrouwelijk, tussen doen en laten, tussen denken en voelen. Je stelt je open voor een ander bewustzijn, je verruimd jezelf.

De Flower of Life is een vruchtboom, het draagt zaden in zich die kunnen uitgroeien tot een nieuwe boom; jouw boom? En waar zou deze dan over gaan?

Hoe zit het met jou? Hoe ziet jouw dagelijkse bestaan eruit? Ben je in balans? Lukt het je om voldoende afwisseling te brengen in doen en niet doen?

Workshop Flower of Life

Tijdens een workshop met de Flower of Life kun je zelf op creatieve wijze de kracht van dit oeroude symbool ontdekken. Meer daarover lees je hier: www.rezonans.nl/flower-of-life.php

Maak kennis met de authentieke kracht in Egypte

De Flower of Life symbolen zijn nog steeds te bewonderen op diverse krachtplekken in Egypte. Er zijn diverse mogelijkheden om tijdens een bijzondere reis naar Egypte deze plekken te bezoeken, weg van de toeristische drukte. Op www.oasis-floweroflife.com kun je daarover meer lezen.

Dichter bij huis...

Ben je toe aan bezinning en verdieping in je leven of is het tijd om je aandacht naar binnen te richten om je drijfveren te onderzoeken? Heb je wat te vieren? Kom, gun jezelf het beste van jezelf. Neem de tijd, want... ruimte voor rust is uiteindelijk heel efficiënt.

Ga op retraite in de Achterhoek

Retraite- en spiritueel centrum Rezonans in de bosrijke Achterhoek biedt je de gelegenheid om je terug te trekken in de rust en de ruimte van het Achterhoekse platteland voor een persoonlijke retraite. Meer lezen? www.rezonans.nl/retraite-achterhoek.php

In de agenda lees je actuele informatie over o.a. workshops en arrangementen. En... er is nog meer, daarover lees je verder op www.rezonans.nl/agenda.php

Trefwoorden: flower of life, creativiteit, geometrie, dna, blauwdruk

© 2018 Rezonans

Development: W3Company