Terug naar het overzicht

Blog | Hoe is het met de kunstenaar in jou?

Hoe is het met de kunstenaar in jou gesteld? Krijgt deze de vrije ruimte of verlang je ernaar veel creatiever te zijn in je dagelijkse leven?

 

Een van onze grootste behoeften is creativiteit. Jammer genoeg wordt het in de vroege kinderjaren weinig gestimuleerd en hebben we veel van deze creativiteit achter ons gelaten. Aanmoediging om op ontdekking te gaan als kleine uk en je creativiteit zo te leren ontdekken, is juist zo belangrijk. Heb jij dit wel mogen ervaren? Dan kun je welhaast zeggen dat je een gezegend mens bent!

 

Creativiteit wordt al gauw in 1 adem genoemd als ‘daar is geen droog brood mee te verdien’. Dus... wat heb je er dan aan? Stop liever je tijd en energie in zaken waar je wat aan hebt, die je wat opleveren. Vast een vaak gehoorde opmerking voor de creatievelingen onder ons!

 

Als creatieveling die niet helemaal tot zijn of haar recht is gekomen, duiken we vaak in de wereld als schemerwereld van ‘alsen’, ‘had ik maar’, en spijt te weinig met de eigen creativiteit gedaan te hebben. Herkenbaar? Juist deze mensen stimuleren andere creatievelingen om hun dromen en werk te verwezenlijken. Hoe zit het met jouw creatieve dromen? Het is er nooit te laat voor! Wil jij graag meer schrijven? Of schilderen, boetseren, beeldhouwen? Wat belet jou? Geef je zelf de vrijheid om te gaan experimenteren en spelen met creativiteit. Het hoeft helemaal niet perfect te zijn, het gaat om jouw expressie. Het zal je energie meer laten stromen. Laat je innerlijke kunstenaar de vrije loop en kijk wat er ontstaat. Het is heerlijk om, misschien wel opnieuw, je creatieve energie te gaan ervaren.

 

Een paar tips om jouw creativiteit meer tot leven te brengen:

* ) Zet je wekker elke dag een half uur vroeger dan je gewend bent. Start je dag met het schrijven van 3 pagina’s. Het maakt niet uit waarover het gaat, al schrijf je in jouw ogen de grootste onzin op, het maakt niets uit. Door je dag op deze manier te starten, zet je jouw ‘creatieve modus’ aan.

* ) Verwen jezelf met een kunstenaarsmoment. Liefst elke week. Ga naar een museum, neus in een schilderswinkel, kortom inspireer jezelf en geniet er van.

* ) Boek een creatieve workshop en ga lekker aan de slag. Niets hoeft perfect te zijn, ga gewoon lekker in de flow!

 

Rezonans legt je graag in de watten met diverse creatieve workshops. Je kunt het zo eenvoudig en uitgebreid maken als je zelf wenst. Bij mooi weer heerlijk buiten in de natuur terwijl je over de weilanden tuurt. Je kunt meegenieten van een heerlijke lunch en zelfs blijven slapen in de B&B. Gewoon een dagje op het erf genieten van je creativiteit kan ook. Alles is prima!

 

Wil je er echt even tussenuit om op te laden in de Achterhoek?

Bij Rezonans kun je op een heerlijke plek midden in de natuur tot rust komen, je even terug trekken en opladen. Meer lezen?www.rezonans.nl/retraite-achterhoek.php 

 

In de agenda lees je actuele informatie over o.a. workshops en arrangementen. En... er is nog meer, daarover lees je verder op www.rezonans.nl/agenda.phpWil je wat verder weg cultuur snuiven? Maak tijd voor jezelf en ga op retraite in Egypte

Ons Centrum Oasis Flower of Life heeft als missie om mensen in hun gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons centrum in Hurghada is een plek waar je van harte welkom bent om je te bezinnen, uit te rusten van alle hectiek en tot jezelf te komen.

 

Je leest de mogelijkheden op www.oasis-floweroflife.com of kunt een bericht achter laten zodat je gebeld wordt en op een persoonlijke manier kunt kijken welke reis het beste bij jou past. info@rezonans.nl

 

Trefwoorden: creativiteit, kunstenaar, schilderen, expressie, ontwikkeling

© 2019 Rezonans

Development: W3Company