Terug naar het overzicht

Blog | Jezelf verbeelden op een prachtige plek

 

Creativiteit werkt helend... Vaak wanneer we creatief bezig zijn geweest, voelen we ons nadien een ander mens. Creativiteit nodig je uit om je beide hersenhelften hun gang te laten gaan, om je gevoel en je hart te volgen. Wanneer ‘de geest’ je te pakken heeft met inspiratie voor een geweldige creatie; dan stroomt de energie meteen door je heen...

Wanneer je het universum ziet als een enorme zee waarin je bent ondergedompeld en waaruit je bent gevormd, verander je door contact te maken met je creativiteit van iets dat ‘ronddobbert’ tot een vollediger functionerend, bewuster, coöperatiever deel van het grotere geheel. Door je creatiekracht bewust in te zetten, vitaliseer je jezelf op vele lagen.

Heb je wel eens gewerkt met speksteen? Beeldhouwen met speksteen is een manier van uitdrukken, om iets van jezelf te verbeelden. Het is een fijne vorm van beeldhouwen. Terwijl je hiermee bezig bent, ontstaat er vanzelf een andere balans tussen denken, voelen en doen en stel je jezelf open voor zowel je bewuste als onbewust scheppende kant.

Beeldhouwen creëert ruimte voor wat diep in je leeft. Vanuit de veelheid aan gevoelens, waarbij woorden vaak tekortschieten, ontstaat er tijdens het beeldhouwen een beeld dat op unieke wijze uitdrukking geeft aan wat er in jou leeft en wat voor jou van waarde is. Een verdieping kun je nog maken door creatieve- en bezinningsopdrachten, zo ga kun je op ontspannen wijze een beeld in steen vorm geven.

Waarom werken in steen? Steen kan letterlijk vorm geven aan jouw gevoelens. Het is een rustgevende bezigheid. Het nodigt uit tot aanraken en voelen. Je handen doen het werk en je hoofd wordt rustig en leeg. Een steen kan hard zijn, je weerstand bieden en je confronteren met jezelf; wat je weghaalt is onomkeerbaar. Afstand nemen, kijken, voelen en weghalen wat overbodig is. Het werken met een steen is een heerlijk proces. Bij Rezonans kun je bij mooi weer ook nog eens lekker buiten in de natuur aan de slag.

De workshop is te volgens als creatieve bezigheid maar ook als onderdeel van creatieve therapie als je met een vraagstuk speelt in je leven. Schroom niet om gewoon lekker creatief te zijn op het erf van Rezonans. Je wordt in de watten gelegd met koffie, thee en als je zin hebt kun je ook nog eens lunchen. Maak tijd voor jezelf, voor je creatieve kant. Het is voeding voor je ziel en geeft je weer energie.

 

“Als je je werkelijk opent voor je creativiteit, kun je veel zachte en krachtige veranderingen verwachten”

 

Bij Rezonans kun je workshops op vaste momenten volgen, maar ook op een moment van jouw voorkeur. Met of zonder jouw eigen gezelschap. Ben je bij Rezonans voor een vakantie, een retraite, een vergadering of training kan je ook een workshop op maat volgen die dan geheel wordt aangepast aan je persoonlijke wensen.

Workshop Speksteen vormen

Aanmelden kan hier: www.rezonans.nl/speksteen-vormen.php of bel / mail naar: 0575 43 11 71 / info@rezonans.nl

Workshop Intuïtief schilderen, schilder je natuur.

Meld je hier aan: www.ezonans.nl/intuitief-schilderen.php

Alle workshops kunnen naar wens worden gevolgd in een creatieve sfeer of een meer spirituele sfeer waarbij zelfontwikkeling en zelfreflectie centraal staan. De workshops worden allemaal gehouden op de boerderij in het prachtige dorpje Warnsveld, vlakbij Zutphen en Vorden. Ze kunnen worden gevolgd in een dagdeel of een gehele dag.

 

“We hebben bij Rezonans op een bijzondere manier de dag door gebracht. Aan de slag met speksteen was erg leuk, wat een apart materiaal, zo sterk en toch zo kwetsbaar!

De healing hebben we beide als heel bijzonder ervaren. Er gebeurde zeker wat. Kortom een mooie dag die ons altijd bij zal blijven. Heel bijzonder om dit samen te hebben ervaren!”

 

Toe aan inspiratie?

Vanuit onze tuin heb je prachtig uitzicht op de landerijen. Ontzettend inspirerend vinden veel mensen. Daarom is het ook heerlijk om met mooi weer buiten een creatieve workshop te doen. Wil je liever 1-op-1 wat meer de diepte in? Dat kan ook, met wandelcoaching lopen we zo het bos in om met jouw vraagstuk bezig te zijn.

 

Op reis de mysteriën van Egypte ontdekken?

Dat kan met het project Oasis Flower of Life van Rezonans. Er is een prachtige plek in Hurghada beschikbaar voor je. In ons project Oasis Flower Of Life bieden we mooie, verrijkende en verdiepende spirituele reizen aan waar je bijzonder unieke plekken kunt bezoeken er ervaren. Ook kun je prive ons appartement in Hurghada huren. Meer lezen kan hier: www.oasis-floweroflife.comJe bent van harte uitgenodigd bij Rezonans. Meer weten? Laat gerust van je horen. Mail of bel naar info@rezonans.nl of 0575 43 11 71

 

Bron: Deels geïnspireerd op The Artist Way

 

Trefwoorden: workshop, creatieve workshops, beeldhouwen speksteen, natuur

© 2019 Rezonans

Development: W3Company