Terug naar het overzicht

Blog | Creativiteit als poort naar je intuitie

Ons hart blijkt een cruciale rol te spelen voor onze innerlijke rust, kracht en evenwicht. Maar ook voor onze intuïtie en creativiteit is ons hart een centrale plek. Als je hart open staat, sta je open voor inspiratie en voel je je vrij! Een heerlijk gevoel dat we allemaal wel eens ervaren en erg goed is voor ons algehele welzijn...

 

Niet alleen ons hart is een weg naar je intuïtie, er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Bijvoorbeeld door je rechterhersenhelft te stimuleren. Hoe doe je dat? Door creatief aan de slag te gaan: dans, muziek, schilderen, beeldhouwen, zingen, etc. Ons dagelijkse leven is vaak zo gericht op de wereld van ratio en logica, de rechterhersenhelft, dat de linkerhersenhelft eigenlijk weinig te doen heeft. Jammer, want vanuit je intuïtie kun je tot de meest praktische en effectieve inzichten komen, op alle fronten!

 

Voel jij je wel eens bezwaard om tijd voor jezelf te nemen? Om echt even lekker ontspannen bezig te zijn? Laat dit dan een mooie uitnodiging voor je zijn om regelmatiger een break te nemen en gewoon iets creatiefs te gaan doen. Je blijft er juist erg goed door in balans.

 

Door creatief te zijn, ontstaat er meer ruimte in jezelf, je krijgt andere perspectieven en geeft andere elementen zoals je intuïtie meer ruimte. Intuïtief schilderen bijvoorbeeld is een heerlijke manier om iets van je zelf uit te drukken in een beeld. Denken, voelen en handelen gaan samen als je schildert. Zo komt er een balans tussen je hoofd, hart en handen. Door vrij te schilderen, zonder voorgenomen plan, kom je vanzelf spelenderwijs op diepere lagen van jezelf. Mocht je ergens genezing voor nodig hebben: dit versterkt ook nog eens je zelfgenezend vermogen.

 

Wanneer je een workshop intuïtief schilderen volgt, schilder je van binnen naar buiten. Het gaat er niet om "mooi" te kunnen schilderen. Het gaat vooral om het genieten en plezier. Het gaat om de beleving van vorm en materiaal. Spelenderwijs ga je van binnenuit je kleurgevoel en materiaal ontdekken zodat er van binnenuit een beeld mag ontvouwen. Jouw beeld, de taal van je ziel.

 

Puzzelstukjes kunnen hierdoor in elkaar vallen en een eenheid gaan vormen. Ter inspiratie gebruiken we bij Rezonans visualisatie, innerlijk kind of moeder aarde kaarten. Afhankelijk van het thema dat speelt. Tijdens onze workshop bij bespreken we aan het eind je schilderij en wordt die vertaald naar jouw leven. Dit geeft inspiratie en inzicht in jezelf en helpt je jouw kwaliteiten te (h)erkennen en je mogelijkheden te benutten.

 

Spirituele en creatieve workshops zijn bijzonder om te volgen. Ze brengen je op een speelse manier dichter bij jezelf, maken ruimte in je los en bezorgen je zeker weten een moment van genieten. Zeker als je bij mooi weer aan de slag gaat al turend over de prachtige landerijen!

 

Bij Rezonans kun je workshops op vaste momenten volgen, maar ook op een moment van jouw voorkeur. Met of zonder jouw eigen gezelschap. Ben je bij Rezonans voor een vakantie, een retraite, een vergadering of training? Dan kan je ook een workshop op maat volgen die dan geheel wordt aangepast aan je persoonlijke wensen.

 

Workshop Intuïtief schilderen, schilder je natuur.

Meld je hier aan: www.rezonans.nl/intuitief-schilderen.php

Workshop Speksteen vormen

Aanmelden kan hier: www.rezonans.nl/speksteen-vormen.php

 

Alle workshops kunnen naar wens worden gevolgd in een creatieve sfeer of een meer spirituele sfeer waarbij zelfontwikkeling en zelfreflectie centraal staan. De workshops worden allemaal gehouden op de boerderij in het prachtige dorpje Warnsveld, vlakbij Zutphen en Vorden. Ze kunnen worden gevolgd in een dagdeel of een gehele dag.

 

“We hebben als teamuitje een speksteen workshop bij Ans gedaan. Het is een mooie rustige, inspirerende omgeving en het weer zat gelukkig mee. We zijn begonnen met een meditatie en daarna is iedereen met zijn eigen steen aan het werk gegaan. Het was een heerlijke inspirerende middag met als afsluiting een overheerlijke bbq!!!! En iedereen mocht zijn eigen werk mee naar huis nemen als aandenken. Dank je wel Ans voor de geweldige (team)dag!!!”

 

“Een dagje in mijn binnenwereld vertoeven. Dat gaat prima hier. Staren, stilte en schoonheid kwam ik tegen. Bedankt!”


Toe aan inspiratie?

Vanuit onze tuin heb je prachtig uitzicht op de landerijen. Ontzettend inspirerend vinden veel mensen. Daarom is het ook heerlijk om met mooi weer buiten een creatieve workshop te doen. Wil je liever 1-op-1 wat meer de diepte in? Dat kan ook, met wandelcoaching lopen we zo het bos in om met jouw vraagstuk bezig te zijn.

 

Op reis de mysteriën van Egypte ontdekken? Dat kan met het project Oasis Flower of Life van Rezonans. Er is een prachtige plek in Hurghada beschikbaar voor je. In ons project Oasis Flower Of Life bieden we mooie, verrijkende en verdiepende spirituele reizen aan waar je bijzonder unieke plekken kunt bezoeken er ervaren. Ook kun je prive ons appartement in Hurghada huren. Meer lezen kan hier: www.oasis-floweroflife.comMeer weten? Laat gerust van je horen. Mail of bel naar info@rezonans.nl of 0575 43 11 71

Trefwoorden: workshops, creatieve workshops, intuitie, creativiteit, schilderen

© 2019 Rezonans

Development: W3Company