Terug naar het overzicht

Blog | Je laven aan de natuur

De paden op de lanen in... Je kunt naar hartenlust aan de wandel of de fiets op in de prachtige omgeving bij Rezonans. Vlak langs onze plek loopt de Berkelvallei-route. Een wandelroute die mooie afwisseling biedt tussen het boerenland, de akkers, bossen, landgoederen en het pittoreske dorpje Almen.

Tot eind 19e eeuw was de Berkel een levendig riviertje dat een belangrijke rol speelde in het alledaagse leven in de aanliggende plaatsen. De Berkel werd bevaren met berkelzompen en kleine vrachtschepen.

De Berkelvallei-route laat het mooie coulisselandschap zien en je blijft vrijwel onafgebroken het riviertje de Berkel in zicht houden. Wanneer je vanuit Rezonans vertrekt, wandel je vrijwel direct door de rijke bossen met vennetjes en vele vogels. Je passeert oude landhuizen en komt in meer open boerenveld waar de Berkel zich aandient en het waterleven zich toont met reigers, waterhoentjes en misschien ook nog wel zwanen. Het is overigens heerlijke rusten aan de oever van het water! De akkerlanden strekken zich uit en in de verte kun je de toren van het kerkje van Almen al zien. Almen is een typisch Achterhoeks dorpje waar je even heerlijk bij kunt komen in de theetuin. De route cirkelt weer terug door het gevarieerde landschap.

De Achterhoek biedt zo veel afwisseling: oude landerijen, mooie natuur en stilte. Je kunt in de tuin van Rezonans volop van het uitzicht op de landerijen genieten en bent welkom voor een kop kruidenthee, koffie en wat lekkers. Voor de stevige trek kun je ook lunchen en dineren, net wat je wilt. Zeker weten een gezonde en biologische maaltijd, die je bij mooi weer in de tuin kunt nuttigen. Ga je met een groepje aan de wandel? Ook dan ben je natuurlijk welkom, we maken het je graag naar de zin.


Toe aan inspiratie?

Vanuit onze tuin heb je prachtig uitzicht op de landerijen. Ontzettend inspirerend vinden veel mensen. Daarom is het ook heerlijk om met mooi weer buiten een creatieve workshop te doen. Wil je liever 1-op-1 wat meer de diepte in? Dat kan ook, met wandelcoaching lopen we zo het bos in om met jouw vraagstuk bezig te zijn.

 

Wil je er echt even tussenuit om op te laden in de Achterhoek?

Boek een overnachting in onze B&B of zet je tentje bij ons op. Je kunt op een heerlijke plek midden in de natuur tot rust komen, je even terug trekken en opladen. Meer lezen? www.rezonans.nl/retraite-achterhoek.php

 

Voor wie wat verder wil: er-op-uit in Egypte?

In ons project Oasis Flower Of Life bieden we mooie, verrijkende en verdiepende spirituele reizen aan waar je bijzonder unieke plekken kunt bezoeken er ervaren. Ook kun je prive ons appartement in Hurghada huren. Meer lezen kan hier: www.oasis-floweroflife.comMeer weten? Laat gerust van je horen. Mail of bel naar info@rezonans.nl of 0575 43 11 71

Trefwoorden: wandelen, berkelvallei, inspiratie, bezinnen

© 2019 Rezonans

Development: W3Company