Terug naar het overzicht

Blog | Kracht van meesterschap in jou

Had jij al eens van Toth gehoord? Een belangrijke figuur uit de Egyptische mythologie. We kunnen ons verbinden met de kracht van Toth als archetype zodat deze in onszelf versterkt wordt. Maar waar stond Toth voor?

Als vader van de ALCHEMIE werd Toth bekend door zijn smaragden tafel waarop de alchemistische basisformule gegraveerd werd. Alle leringen uit Egypte waar binnen grote filosofen werden ingewijd, voeren terug naar Toth. Hij is schepper en bezieler van filosofie, een meester der mensheid.

De leer van Toth

Geciteerd uit de kosmogenie van Thot, het Corpus Hermeticum: "In de middelpunten van de aarde kan men zien hoe waterbronnen, vuurbronnen en aarde samenkomen, afgezanten van eenzelfde wortel. Dit heeft aanleiding gegeven om te denken dat voor alle materie één verzamelplaats bestaat, aan de ene kant om de materie te onderhouden en aan de andere kant een ontvangstbron voor de substantie, die vanuit de hoogte komt.

Zo voegt ook de zon de hemel en de aarde samen, naar beneden zendende de substantie en de materie naar boven trekkende, alle dingen tot zich trekkende, uit zich zendende en gevende alles aan allen en vrijelijk over allen zijn licht verbreidende.....

De zon is het hart van de wereldwagen, hij verdeelt aan de onsterfelijken de eeuwige duur, en met zijn licht dat naar boven kan dragen, voedt hij de onsterfelijke delen van de wereld, maar met het licht dat gevangen wordt door de wereld, bevordert hij de geboorte, de metamorfose en de levenden die op dit deel van de wereld wonen.

De intelligente wereld is bevestigd aan God, de gevoelige wereld aan de intelligentie en de zon; op reis door de intelligentie en de gevoelige wereld, ontvangt de zon van God zijn voedsel, de instroming van het goede, de scheppende activiteit. Bovendien bevinden zich om de zon de sferen. Van deze sferen zijn de goden afhankelijk en van deze goden de mensen; en allen en alles zijn afhankelijk van God."

De kracht inzetten

Het is mooi en van waarde om deze eeuwenoude wijsheid in te zetten voor je persoonlijke groei, je spiritule ontwikkeling. Ieder mens beschikt over een eindeloze hoeveelheid facetten en zo kunnen we dus ook delen in onszelf versterken en doen groeien. God is te zien zoals God betekenis heeft voor jou, of benoemd worden als een andere bron van wijsheid en creatieve scheppingskracht. Dat is heel persoonlijk.

Hoe dan ook beschikken we allemaal over een bron van scheppingskracht. In ons leven voltrekken zich alchemistische processen. Door je hier bewuster van te worden, ga je meer zicht krijgen op deze processen: je ontwikkelt je meesterschap. Je wordt meester over jouw mens zijn en dat is een prachtig proces.

Is dit een onderwerp waar je je graag in wilt verdiepen? De workshop Toth en de hiërogliefen is dan wat voor jou.

We gaan mediteren, klanken maken en werk en met Oeroude en magische Rituelen uit Oud - Egypte. We behandelen elkaar met een heerlijk voetenbad met kruiden en de heilige Toth olie uit het oude Egypte, healingwijzen uit het oude Egypte om lichaam en geest de Ka en de Ba te onspannen en te versterken. We maken een een energietekening van Hiëroglief. Ervaar de magie en stel je open voor voor de kwaliteiten van Toth en verbind je hiermee. Stel je open om jou Toth kwaliteit weer te gebruiken.

 

Meer informatie en aanmelden: info@rezonans.nl of 0575 43 11 71

 

Lichaam en geest ontspannen

 

Olie van Toth

* God van wijsheid en kennis 

* Voor iedereen die wil werken aan wijsheid en kennis

* (Healers, schrijvers, spirituele mensen, leiders )

* Multidimensionale enrgie

 

Voetenbad Voethealing, voor ontspanning voor lichaam ziel en geest

* ontspannend

* opent voetschakra's

* reinigt en voert afvalstoffen af

* goed voor de organen

* helpt bij slaapproblemen

* voor mensen met koude voeten

* helpt om te aarden

 

De Ankh "The Key of Life"

Het teken van de ankh is een heel oud teken, een oerteken,

Het symbool van "Eeuwig Leven".

Verbonden met Levenskracht, licht, warmte, heling, bescherming.

Het heeft zijn oorsprong van Egyptische, Lemurische en Atlantische tijden.

Het staat vaak afgebeeld op de wanden in de tempels en werd gebruikt door de magiërs, meesters van het licht Het symbool is ook vaker in schaduw gebruikt, waardoor oude kennis verloren is gegaan.

De Ankh ziet er ook uit als het lichaam De lus boven is het hoofd, de cirkel, oneindigheid, eenheid. Het menselijk lichaam, horizontaal de armen en verticaal de benen, de aarde en de kosmos verbonden met het midden "het hart" en verbonden met het multidimensionale veld en het eenheidsbewustzijn.

Gelukkig hebben steeds meer mensen in deze nieuwe tijd van het Aquariustijdperk

Het bewustzijn om deze oeroude kennis van Heling, Licht en Kracht weer in eigendom te mogen nemen.
Wil je er echt even tussenuit om op te laden in de Achterhoek?

Bij Rezonans kun je op een heerlijke plek midden in de natuur tot rust komen, je even terug trekken en opladen. Meer lezen? www.rezonans.nl/retraite-achterhoek.php

 

Er op uit in Egypte?

In ons project Oasis Flower Of Life bieden we mooie, verrijkende en verdiepende spirituele reizen aan waar je bijzonder unieke plekken kunt bezoeken er ervaren. Meer lezen kan hier: www.oasis-floweroflife.com

 

Trefwoorden: toth, persoonlijke groei, alchemie, workshop

© 2019 Rezonans

Development: W3Company